امکان شکایت بابت معامله خودرو و اشتباه در حروف مبلغ چک

پرسیده شده
۹ پاسخ ۶۷ #31929844

سلام وقتتون بخیر، فردی ماشین خود را طبق قولنامه دستی به فردی می‌فروشد به مبلغ ۱۷۵ میلیون تومان که مبلغ ۵۰ میلیون تومان نقد و الباقی پول با یک فقره چک که از فرد دیگری می‌باشد را به مدت سه ماه می‌دهد. حال که تاریخ وصول چک فرا رسیده اولا به حروف مبلغ یک میلیارد و دویست و پنجاه هزار نوشته شده؛ که با عدد۱,۲۵۰,۰۰۰,۰۰۰ مغایرت دارد و بانک آن را برگشت نمی‌زند، حال صاحب چک آن را اصلاح نمی‌کند و خریدار ماشین هم می‌گوید من چک داده‌ام و نباید قبول می‌کردی! الان ما باید از دست خریدار که قولنامه داریم شاکی شویم یا از هردو نفر؟ هم صاحب چک و هم خریدار دست به یکی نموده‌اند. لطفا راهنمایی کنید راجع به شکایت.
ممنون.

مشاوره حقوقی قراردادها
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باید از خریدار الباقی مبلغ ثمن را مطالبه کنید.

سلام طبق مواد ۳ و ۴ قانون صدور چک بانک موظف است بدلیل مغایرت گواهی عدم پرداخت صادر نماید و مبلغ حروف ملاک است .

با سلام
وفق ماده ۲۲۵ قانون تجارت در صورت اختلاف بین عدد و حروف، مبلغ با حروف معتبر است. البته با عنایت به اصلاحات قانون صدور چک، مطابق با تبصره ۱ ماده ۲۱ مکرر این قانون در حال حاضر مبلغ ثبت شده در سامانه ملاک است.

سلام بهترین راه برای شما مطالبه الباقی ثمن معامله بااستناد به قولنامه است
شما میتوانید بابت چک یک دادخواست جداگانه علیه صادر کننده مطرح کنید.

با سلام مبلغ به حروف معتبر است و بانک مکلف به صدور گواهی عدم پرداخت به مبلغ درج شده با حروف است. البته اگر چک صیاد باشد مبلغ درج شده در سامانه صیاد ملاک است. در خصوص مابقی مبلغ هم به استناد قرارداد می توانید از دادگاه مطالبه کنید.

با سلام،در صورت تفاوت‌ مبلغ به حروف و عدد در چک،حروف ملاک می باشد.

سلام
قانونا مبلغ به حروف اعتبار دارد
با استناد به مبایعه نامه بقیه مبلغ را مطالبه بفرمایید
موفق باشید