کدام ماده قانونی تفکیک نموده فرق بین ضامن و ظهر نویسها را؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۱۵ #29919177

خواهشمندم تفاوت بین ضامن و ظهرنویسها در باره چک بیان کنید چرا که بنده هیچ ماده قانونی در تفاوت این دو پیدا نکردم و از نظر منطقی هم تفاوت نمی کند چه بنده اگر ظهر چک را امضاء کنم به هر دلیلی در حقیقت ضامن محسوب می شوم و ضمانت ظهرنویس با صادر کننده چک تضامنی میباشد در مقابل دارنده چک. اگر غیر از این است توضیح دهید لطفا.

مشاوره حقوقی چک
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام رای وحدت رویه دیوان عالی کشور. اگر توضیح دقیتر و علمی تر نیاز داشتید یک وقت مشاوره تلفنی رزرو کنید.

سلام
ضمانت ظهرنویس با صادر کننده چک تضامنی میباشد در مقابل دارنده چک. اگر غیر از این است توضیح دهید
از مواردی که باید در به آن اشاره کرد این است که اگرچه برخی از نویسندگان حقوقی معتقدند ضامن چک به همراه صادرکننده مسوولیت تضامنی ندارد؛ منتها تقریبا قریب به اتفاق استادان حقوق تجارت نظر مخالفی دارند. به این ترتیب که ضامن چک، به همراه سایر متعهدان چک، مسوولیت تضامنی دارد. رویه قضایی نیز در محاکم همین نظر را در عمل اجرا می‌کند؛ بنابراین فردی که چک شخص دیگر اعم از حقیقی یا حقوقی را به عنوان ضامن امضا می‌کند باید کاملا واقف به این موضوع باشد که ممکن است دارنده چک صرفا علیه او تا سقف ریالی مبلغ چک اقامه دعوی کند.
بنابراین صادرکننده چک، ظهرنویسان و کسانی که چک را منتقل می‌کنند و نیز ضامنان چک، همگی در مقابل دارنده چک، مسوولیت تضامنی دارند.البته نکته مهمی در این میان وجود دارد. برابر ماده ۲۴۹ قانون تجارت، ضامنی که ضمانت برات‌دهنده (یا در فرض ما صادرکننده چک) یا ظهرنویسان و افرادی که چک را به دیگری منتقل می‌کنند، فقط با کسی مسوولیت تضامنی دارد که از او ضمانت کرده است. علت نیز مشخص است. ضمانت یک امر تبعی است بنابراین ضامن هم صرفا به تبع همان فردی که مسوول است، مسوولیت خواهد داشت.