آیا بخشنامه قوه قضاییه حاکم بر حکم قطعی دادگاه است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۰۲ #29696605

با سلام . در سال ۹۶ زوج پس از صدور حکم طلاق مکلف شده هر سال دو سکه به زوجه پرداخت کند . زوج پس از سه سال بدون هیچگونه پرداختی تقاضای اعسار نموده و دادگاه به استناد بخشنامه قوه قضاییه در مورد محکومان مهریه با قبول اعسار . ضمن اینکه حکم به پرداخت یک سکه در سال را صادر نموده . اعلام بر این نموده است که معوقه ها نیز به تبعیت از حکم اخیر یعنی سالی یک عدد پرداخت شود . آیا مگر قبلا به معوقه ها رای قطعی صادر نشده بود آیا نباید حکم قطعی لازم الاجرا می شد آیا بخشنامه قوه قضاییه حاکم بر حکم قطعی دادگاه است؟ با تشکر از همیاری و پاسخ های شایسته شما سروران و وکلای محترم .

مشاوره حقوقی مهریه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

چنانچه اجراییه درخصوص معوقات صادر نشده باشد ، طبق حکم جدید باید اقدام شود

اصولا قوانین عطف به ماسبق نمیشوند، مگر قاضی در رسیدگی جدید تکلیف بدهی قبلی را نیز مشخص کرده باشد

با توجه به قبولی اعسار همسر حکم جدید قابل اجرا می باشد

اگر قبلا حکمی بر پرداخت مبلغی معین صادر شده باشد و در آن زمان شخص متمکن بوده باشد،باید پرداخت کند،و قانون عطف به ما سبق نمی شود، مگر اینکه در هر حال اعسار شخص برای محکمه ثابت شود