آیا ملک با مشخصات زیر جزو مستثنیات دین هست و نمیتوان به عنوان مهریه آنرا توقیف کرد؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۲۸۸ #29430385

ملک به ارزش ۲ میلیارد و متراژ بالای ۲۵۰ متر مربع. سه دونگ به اسم مرد و سه دونگ به اسم زن در سند ثبت شده و هر کس پول سه دونگش را جدا خودش حساب کرده. مرد ملک دیگری ندارد. ماشین ندارد. و فقط همین سه دونگ را دارد.البته اکنون ملک در دست مستاجر است و مالکان در آن سکونت ندارند.حقوق و درامد مرد در حد خوب است.
می خواستم بدانم با این مشخصات ملک،آیا در صورت به اجرا گذاشتن مهریه این خانه قابل توقیف است یا جزو مستشنیات دین؟

مشاوره حقوقی مهریه
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بنظر بنده مستثنیات دین نیست چرا که خانه زمانی مشمول مستثنیات دین هست که تنها منزل برای محل سکونت زوج بوده و در حد متعارف باشد و توقیف آن باعث بوجود آمدن مشکل اساسی برای مالک آن شود وقتی شما در آن ساکن نیستید میشود اینطور برداشت کرد ک با توقیف آن نیز مشکلی بوجود نمی آید و قابل توقیف هست هرچند تشخیص و تصمیم نهایی بر عهده قاضی هست

اگر زوج در آنجا ساکن نیست و مسکن مازاد می باشد که اجاره دادن، جزو مستثنیات دین نیست و قابل توقیف است

برابر ماده ۲۴ قانون جدید نحوه محکومیتها مالی مستثنیات دین صرفا شامل موارد زیر است:۱-منزل مسکونی که عرفا در شان محکوم‌علیه در حالت اعسار او باشد.
تبصره ۱ـ چنانچه منزل مسکونی محکوم علیه بیش از نیاز و شان عرفی او در حالت اعسارش بوده و مال دیگری از وی در دسترس نباشد و مشارالیه حاضر به فروش منزل مسکونی خود تحت نظارت مرجع اجراکننده رای نباشد به تقاضای محکوم له به وسیله مرجع اجراکننده حکم با رعایت تشریفات قانونی به فروش رفته و مازاد بر قیمت منزل مناسب عرفی، صرف تادیه دیون محکوم علیه خواهد شد مگر اینکه استیفای محکوم به
به طریق سهل تری مانند استیفا از محل منافع بخش مازاد منزل مسکونی محکوم علیه یا انتقال سهم مشاعی از آن به شخص ثالث یا طلبکار امکان پذیر باشد که در این صورت محکوم به از طرق مذکور استیفا خواهد شد.

بله قابل توقیف می باشد ومشمول مستثنیات دین نیست

درود
یک مسکن متعارف جز مستثنیات دین می باشد اگر کارشناسی شود و غیر متعارف باشد به فروش می رسد.

با سلام
منزل مسکونی که عرفا در شان محکوم‌علیه باشد مستثنیات دین است در دادگاه قابل بررسی است .

با درود بستگی به مقام قضایی دارد ممکن است کاملا به عنوان مستثنیات شناخته نشود.