امکان اعاده دادرسی با اعلام جعلیت صرفا بخشی از سند عادی

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۹۱ #29426889

با سلام، آیا با قطعی شدن حکم جعلیت و بی‌اعتباری "صرفا " بخشی از یک سند عادی(الحاق شماره پلاک ثبتی ملک)، می‌توان دادخواست اعاده دادرسی یک پرونده مختومه را مطرح نمود؟ سپاس و درود فراوان.

مشاوره حقوقی قرارداد
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود ، طبق جهات ماده ۴۲۶ قانون آیین دادرسی مدنی درصورت اثبات جعلیت و صدور حکم قطعی قابل اعاده دادرسی است

با سلام
بله مطابق با بند ۶ ماده ۴۲۶ قانون آیین دادرسی مدنی چنانچه سند مزبور مستند رای دادگاه بوده می توان بدین جهت دادخواست اعاده دادرسی مطرح نمود.

سلام با ارائه دلیل جدید که در زمان رسیدگی مکتوم بوده و یا در دسترس نبوده امکان اعاده دادرسی هست

بله اگر جعل در پرونده تاثیر داشته باشد این امکان وجود دارد.

سلام
چنانچه جعل صورت گرفت در رای پرونده ای که حکم قطعی برای آن صادر شده موثر بوده می شود اعاده دادرسی زد اگر نه که نمی شود .

با سلام و تحیات وافره

بایستی باستحضار برسانم جهات اعاده دارسی در ماده ۴۲۶ قانون آیین دادرسی مدنی به شرح ذیل بیان شده است:

۱- موضوع حکم مورد ادعای خواهان نبوده باشد.
۲- حکم به میزان بیشتر از خواسته صادر شده باشد.
۳- وجود تضاد در مفاد یک حکم که ناشی از استناد به اصول یا به مواد متضاد باشد.
۴- حکم صادره با حکم دیگری در خصوص همان دعوا و اصحاب آن، که قبلا توسط همان دادگاه صادر شده است متضاد باشد بدون آن که سبب قانونی موجب این مغایرت باشد.
۵- طرف مقابل درخواست کننده اعاده دادرسی حیله و تقلبی به‌کار برده که در حکم دادگاه موثر بوده است.
۶- حکم دادگاه مستند به اسنادی بوده که پس از صدور حکم جعلی بودن آن‌ها ثابت شده باشد.
۷- پس از صدور حکم، اسناد و مدارکی به دست آید که دلیل حقانیت درخواست کننده اعاده دادرسی باشد و ثابت شود اسناد و مدارک یاد شده در جریان دادرسی مکتوم بوده و در اختیار متقاضی نبوده است.

حال باید به نکته دیگری در خصوص اعاده دادرسی توجه نمود ، آنهم مهلت و زمان ارائه در خواست اعاده دادرسی می باشد که مطابق ماده۴۲۷ قانون آیین دادرسی مدنی می بایست رفتار نمود و با توجه به حکمی که در خصوص جعل سند به قطعیت رسیده است از زمان رسیدن حکم قطعیت یافته به دست شما و ابلاغ آن، ۲۰ روز وقت و مهلت دارید تا در خواست اعاده دادرسی خود را به محکمه ارائه دهید ،حال پیشنهاد می گردد با رزرو وقت با یکی از وکلای محترم دادگستری و یا کارشناسان معزز و فهیم بنیاد وکلا هماهنگی لازم جهت تنظیم و تدوین درخواست مورد نظر و لوایح دفاعیه تخصصی را داشته باشید ، در پایان در صورت رضایت از پاسخ ، رای خود را ثبت و دیدگاه خود را از پاسخ بیان بفرمایید.

موفق و موید باشید

سلام طبق قانون اعاده دادرسی نیاز به جهاتی دارد اگریکی از این جهات وجود داشته باشد منعی ندارد و قسمت جزیی یا کلی رای ملاک نیست