چه باید بکنیم که از چک ضمانت سوءاستفاده نشود؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۷۳۲ #29118984

با سلام
پدرم می خواهد با یک برگ چک، ضامن بانکی بشود، گفتن باید چک سفید بدهد، چیکار کنیم که از چک سو استفاده نشود؟

مشاوره حقوقی چک
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
اولا هیچ بانک یا موسسه ای حق دریافت چک سفیدرا ندارد چون مبلغ وام وتمامی دیرکردهای آن وخسارات ناشی از آن در بانک قابل محاسبه هست وبرای همین است که مثلا بانکها برای دریافت چک ضمانت وام ۱۰۰میلیونی ، یک چک به مبلغ حداکثر ۱۵۰ میلیونی میکنند ودوما با درج این عبارت بروی چک: که این چک بعنوان ضمانت هست ،وهمینطور اخذ قرارداد ویا رسیدی که تمامی مشخصات چک وتوضیح اینکه این چک برای ضمانت هست، تا خلف وعده ای پیش نیاید ،مشکلی نیست

باسلام بهتراست در قراردادی جداگانه شماره ومبلغ چک را بابت وام و مشخصات طرفین را ذکر نمایید.

با سلام، کاری نمی خواهد انجام دهید چون چک ضمانت است و در صورت خلف وعده باید وصول شود

چک ضمانت تنها در صورتی قابل وصول است که صادرکننده چک خلف وعده کند.

باسلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشیدچک خیانت در امانت محسوب می‌شود و با این عنوان قابل پیگیری است.

سلام
در متن چک ودر قسمت مربوط به درج نام گیرنده ان علاوه بر ذکر نام شخصی که چک رابه او تحت عنوان ضمانت میدهید بنویسید بابت ضمانت پرداخت اقساط وام مربوط به قرارداد شماره ،،،،همچنین در قراردادی صراحتا چک و شماره مبلغ نام بانک و بابت چه است را ذکر کنید و امضای دوطرف و دوشاهد مرد را درج نمایید
اما و اما و اما بدانید که شما مسئول تسویه حساب وام بانک هستید و بانک شما را میشناسد

اولا در متن چک نوشته شود که بابت ضمانت است
ثانیا در قرارداد جداگانه ای با نگارش شماره چک نوشته شود که این چک با فلان شماره بابت ضمانت و به صورت سفید امضا داده شده است