چگونه میشود از قاضی حل اختلاف و قاضی شعبه شکایت کرد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۰۵ #28675636

باسلام. سال گذشته از عروسم و پدرش شکایت کردم که در پی طلاق توافقی بین پسرم و عروسم نیمه های شب کل وسایل منزل را بدون اطلاع ما خالی کرده و برده اند در صورتی که طبی توافق نامه طلاق قرار بود فقط وسایلی که از طرف پدر عروس به عنوان جهزیه تهیه شده است به ایشان مسترد گردد. وقتی بنده متوجه شدم که لوازم مرا نیز شبانه برده اند اظهارنامه برایشان ارسال کردم پس از سه ما بی جوابی مجبور به شکایت شدم که قاضی شعبه دوم شورای حل اختلاف بدون دقت به اسناد موجود رای به رد ان صادر کرد.. پس از اعتراض قاضی دادگستری نیز در کمال تعجب و بدون مطالعه مفاد دادخواست و اسناد موجود در پرونده رای مذکور را تایید کرد و حق را ناحق کردند. واقعا از این نوع قضاوت تعجب کردم حال باید چکار کنم و به کجا مراجعه کنم؟

مشاوره حقوقی دادسرا
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خوشبختانه، می‌توانید در صورت لزوم از قاضی پرونده‌تان شکایت کنید. مهمترین قانونی که در این موارد به کمک ما می‌آید، قانون اساسی کشورمان است. اصل ۱۷۱ این قانون می‌گوید در صورتی که به دلیل تقصیر یا اشتباه قاضی ضرر مادی یا معنوی به کسی وارد شود، این ضرر باید جبران شود. اگر این ضرر به دلیل قصور قاضی باشد، خود او مسئول جبران خسارت است و در صورتی که به علت اشتباه او باشد، دولت مسئول جبران خسارت خواهد بود. با کمال احترام مصیب علی دادی از شیراز۰۹۱۲۰۰۸۷۱۲۶

مطابق با ماده‌ی ۳۰ قانون نظارت بر رفتار قضات، در صورتی که مدعی هستید به دلیل اشتباه یا تقصیر یک قاضی ضرری به شما وارد شده است، ابتدا باید دادخواستی برای اثبات تقصیر یا اشتباه قاضی به دادگاه عالی انتظامی قضات تقدیم کنید و بعد در صورتی که این دادگاه حکم به وجود تقصیر یا اشتباه مورد ادعای شما صادر کرد، با این حکم مجددا دادخواستی به دادگاه عمومی حقوقی تهران بدهید تا بر مبنای این حکم میزان خسارت را تعیین و حکم به جبران خسارت دهد. باید بدانید در صورتی که دادگاه عالی انتظامی قضات تقصیر یا اشتباه قاضی را احراز کرده باشد، دادگاه عمومی باید از این نظر تبعیت کند و صرفا در مورد میزان خسارت امکان اظهارنظر دارد، نه اصل جبران خسارت. حال بسته به این که ضرر وارده به خاطر اشتباه قاضی بوده باشد یا تقصیر او، دولت یا خود قاضی مسئول جبران خسارت خواهند بود.