بانک بعد از اینکه پرونده قضایی به نتیجه نرسیده است، حکم اخراج بنده را صادر کرده است، تکلیف چیست؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱,۰۰۴ #27824443

با سلام و احترام خدمت وکلا وکارشناسان محترم... اینجانب کارمند بانک می باشم... بانک به علت تخلف که به من نسبت دادند از من در دادگستری شکایت کرده است... الان حدود ۲ سال است که هیچگونه تصمیم قضایی گرفته نشده است... اما کمیته انظباطی بانک بنده را اخراج کردند. و بنده به اداره کار شکایت کردم و هیات تشخیص اداره کار هم قراره اناطه صادر کرده است... و به رای هیات تشخیص و قراره اناطه اعتراض نمودم.. پرونده به هیات حل اختلاف رفته و ۲۰ روز دیگر جلسه دارم... ... سوال بنده این هست آیا بانک جهت اخراج بدون رعایت تشریفات قانونی و اینکه نباید منتظر تصمیم مراجع قضایی باشد؟بانک بعد از اینکه پرونده قضایی به نتیجه نرسیده است و دادسرا هم هیچ تصمیمی نگرفته است حکم اخراج بنده را صادر کرده است. شما وکلای محترم و کارشناسان عزیز چه راهنمایی جهت حل مشکل بنده اعلام می کنید؟ ممنون

مشاوره حقوقی اداره کار
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام. درصورت برائت شما حقوق ومزایای معوقه به شما پرداخت میگردد.
موفق باشید

با سلام
طبق ماده ۱۷ قانون کار
قرارداد کارگری که توقیف می‌گردد و توقیف وی منتهی به حکم محکومیت نمی‌شود، در مدت توقیف به حال تعلیق در می‌آید و کارگر پس‌از رفع توقیف به کار خود باز می‌گردد.
‌و طبق ماده ۱۸
چنانچه توقیف کارگر به سبب شکایت کارفرما باشد و این توقیف در مراجع حل اختلاف منتهی به حکم محکومیت نگردد، مدت آن جزء‌ سابقه خدمت کارگر محسوب می‌شود و کارفرما مکلف است علاوه بر "جبران ضرر و زیان وارده" که مطابق حکم دادگاه به کارگر می‌پردازد، "مزد و مزایا"ی‌ وی را نیز پرداخت نماید.
‌تبصره - کارفرما مکلف است تا زمانی که تکلیف کارگر از طرف مراجع مذکور مشخص نشده باشد، برای رفع احتیاجات خانواده وی، حداقل پنجاه‌ درصد از حقوق ماهیانه او را به طور علی‌الحساب به خانواده‌اش پرداخت نماید.
‌ماده ۲۰
در هر یک از موارد مذکور در مواد ۱۵، ۱۶، ۱۷ و ۱۹ چنانچه کارفرما پس از رفع حالت تعلیق از پذیرفتن کارگر خودداری کند، این عمل در‌حکم "اخراج غیر قانونی" محسوب می‌شود و کارگر حق دارد ظرف مدت ۳۰ روز به هیات تشخیص مراجعه نماید. هر‌گاه کارفرما نتواند ثابت کند که نپذیرفتن کارگر مستند به دلایل موجه بوده است، به تشخیص هیات مزبور مکلف به "بازگرداندن کارگر‌ به کار" و "پرداخت حقوق یا مزد وی از تاریخ مراجعه به کارگاه" می‌باشد
و اگر بتواند موجه بودن اخراج را اثبات کند؛ به ازاء هر سال سابقه کار، ۴۵ روز آخرین مزد به وی‌ پرداخت نماید.
‌تبصره - چنانچه کارگر بودن عذر موجه حداکثر ۳۰ روز پس از رفع حالت تعلیق، آمادگی خود را برای انجام کار به کارفرما اعلام نکند، و یا پس از‌مراجعه و استنکاف کارفرما، به هیات تشخیص مراجعه ننماید، "مستعفی" شناخته می‌شود که در این صورت کارگر مشمول اخذ "حق سنوات" به ازاء هر‌سال یک ماه آخرین حقوق، خواهد بود.
که این ماده عینا در ماده ۱۶۵ نیز تکرار شده:
ماده ۱۶۵
در صورتی که هیات حل اختلاف، اخراج کارگر را "غیر موجه" تشخیص دهد؛
حکم "بازگشت" کارگر اخراجی، و پرداخت "حق‌السعی" او را از‌تاریخ اخراج، صادر می‌کند.
و در صورت تشخیص "موجه بودن اخراج"؛
مشمول اخذ "حق سنوات" به میزان مندرج در ماه ۲۷ این قانون خواهد بود.
(یعنی علاوه بر مطالبات و حقوق معوقه، به نسبت هر سال سابقه کار معادل یک ماه آخرین حقوق، به‌عنوان «‌حق سنوات»)
‌تبصره - چنانچه کارگر نخواهد به واحد مربوط بازگردد، کارفرما مکلف است که بر اساس سابقه خدمت کارگر به نسبت هر سال ۴۵ روز مزد و‌حقوق به وی بپردازد.

امیدوارم مواد قانونی ، مفید فایده گردد.
درصورت داشتن سوالات بیشتر ، مطرح فرمایید.

با سلام و احترام با توجه به توضیحات تان بانک مربوطه با تقدیم شکوائیه علیه شما اتهامی را منتسب و تاکنون منجربه صور رای قطعی نشده است این مدت ایام تعیلق شما محسوب می گردد چنانچه منجر به صدور حکم برائت گردد بانک مکلف است نسبت به پرداخت حقوق قانونی شما اقدام نماید ضمن اینکه اتخاذ تصمیم توسط کمیته انظباطی قبل از صدور رای قطعی موجه نمی باشد