با توجه به اینکه فاکتورهای وسایلی که من خریدم موجود نیست، آیا میتوانم با استناد به شهادت شهود از استرداد آن وسایل جلوگیری کنم؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۲۹۶ #27796626

با سلام
حدود یازده سال پیش ازدواج کردیم. با توجه به اینکه خانواده خانمم در تهیه جهیزیه مشکل داشتند، بخش قابل توجهی از لوازم گران قیمت از جمله تلویزیون، یخچال، سرویس چوب، فرش و ... را خودم خرید ولی این وسایل نیز در سیاهه جهیزیه ایشان ذکر شد و جزو جهیزیه ایشان نوشته شد.
حالا مدتی است همسرم شروع به ناسازگاری کرده و با وجود آنکه همچنان در حال زندگی مشترک هستیم، قصد دارد دادخواست استرداد جهیزیه مطرح کند:
۲- بخشی از جهیزیه ایشان در طول زندگی مشترک بصورت طبیعی از بین رفته و در تمام این مدت هم خود ایشان از این جهیزیه استفاده میکرده، آیا بنده موظف هستم اصل یا مشابه وسایل ناموجود را خریداری و جایگزین کنم؟
۳- ایشان زمانی که من در منزل نیستم بخشی از وسایل قابل حمل جهیزیه‌اش را مخفیانه از منزل خارج کرده؛ آیا بنده موظف به جایگزین کردن آنها درصورت استرداد جهیزیه هستم؟
با تشکر

مشاوره حقوقی استرداد جهیزیه
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام .برای اثبات به شهادت شهود استناد نمایید.

با درود به شهادت شهود استناد کنید

سلام و ارادت
میتوانید با استناد به شهادت شهود ادعایتان را اثبات نمایید .

سلام قانونا تهیه اثاث البیت به عهده زوج است و زوجه در صورت وجود سیاهه که به امضای زوج رسیده باشد می تواند دادخواست استرداد جهیزیه طرح کند.

سلام
اگر لوازم موردنظر در لیست سیاهه ثبت و به امضاء زوج رسیده باشد،زوج ملزم به استرداد جهیزیه است.
اگر دلایل یا شواهدی دارید میتوانید با ارائه به دادگاه ادعای خود را اثبات کنید.

-- اگر لوازم موردنظر در لیست سیاهه ثبت و به امضاء شما رسیده باشد، به صرف شهادت شهود نمیتوانید مالکیت بر آنها را اثبات نمایید .
-- در خصوص اقلام و لوازمی که عرفا استفاده از آنها امکان استهلاکشان را فراهم می آورد الزامی به جبران کسری آنها نیست مانند کسری ظروف شکستنی و ..... .

بله با استناد به شهادت شهود ، اثبات ادعای شما امکانپذیر خواهد بود