منظور از بند مذکور در مبایعه نامه چیست؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲,۹۸۱ #27773227

در صورتیکه معلوم گردد مورد معامله به جهت قوه قاهره قابلیت انتقال نداشته و این عامل مربوط به زمان انعقاد مبایعه نامه باشد عقد باطل است و فروشنده موظف است ثمن دریافتی را به خریدار عودت نماید. بنده شکایت کردم و دادخواست الزام به تنظیم سند و تکمیل و ساخت و تحویل اپارتمان دادم، حالا فروشنده زنگ زده چون عرصه از موقوفات استان قدس هست و قراره یه سهم از ۸ سهم عرصه سند وکالتی بخوره و اعیان هم با همون مبایعه نامه تحویل میشه نمیتونم بزنم بیا پولتو طبق بند۲_۵ بیا بگیر و یه خسارت ۱۵ درصدرو هم بگیر خداحافظ.
میتونه اینکارو بکنه چون میگه تو باید افراز کنی و این افراز نمیشه. قانونی نمیتونی تحویل بگیری. حالا من چکار کنم؟

مشاوره حقوقی قراردادها
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
در این خصوص بعلت خارج از اراده فروشنده بوده (قوه قاهره) قرارداد منفسخ می گردد فروشنده باید ثمن معامله کامل عودت نماید چون افراز نمی شود شما باید ثمن معامله پس بگیرید در خصوص خسارت یا ضرر زیان نیز اقامه دعوا نماییددر غیر اینصورت کاری نمی شود

مورد معامله شما مشمول قوه قاهره نیست لذا عقد هم باطل نیست

با سلام؛
در صورت عدم آگاهی بایع به این موضوع میتونید خسارت قراردادی در قرارداد مذکور«یعنی بندی که در قرارداد ذکر شده است» دریافت کنید و قرارداد منفسخ میشود .