تاثیر بطلان قرارداد مؤخر ملکی بر پرداخت چک به سازنده کلاهبردار

پرسیده شده
۶ پاسخ ۸۰ #27713342

خانه‌ای پیش خرید کردیم، سازنده کلاهبرداری کرد و فرار کرد. بعدا متوجه شدیم سازنده قبل از ما خانه را به فرد دیگری هم فروخته بوده. نیمی از ثمن معامله را پرداخت کردیم،، نیم دیگر رو در قالب چک دادیم که متاسفانه مشاور املاک به سازنده تحویل داد. یک ماه دیگر موعد چک است. دیروز دادگاه کیفری در حکمش خانه را متعلق به نفر اول دانست و ما باید به دنبال پولمان باشیم از سازنده و اینترپل و ... . آیا این که خانه به ما تعلق نگرفته، بر ابطال و پرداخت نشدن چک اثر دارد؟ یا در هر صورت چک باید پرداخت بشه؟ فرض بعد این که اگر با خریدار اول وارد دعوا بشم، آیا از پرداخت چک تا تعیین تکلیف دادگاه ما دو نفر جلوگیری میشه؟

مشاوره حقوقی قراردادها
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
فقط اگر چک دست همونی که با ایشون قرارداد دارین باشه، با اقامه دعوا علیه اون چک را پرداخت نمی کنین ولی اگر چک را به دیگری انتقال داده که معمولا این طوره،با فرض تین که این نفر از کلاهبرداری آگاه نبوده ابتدا باید وجه چک را تامین و چک پرداخت بشه،بعد علیه همون نفر اول اقامه دعوی کنین... پیشنهاد میشه از خدمات وکیل استفاده کنین یا حداقل مشاوره بگیرین

با سلام
چنانچه چک مزبور به شخص ثالثی منتقل شده باشد بایستی محل آن را نزد بانک محال علیه تامین نمایید تا توسط دارنده فعلی وصول شود و بعدا می توانید علیه فروشنده طرح دعوا نموده و کل ثمن معامله را به علت مستحق للغیر درآمدن ملک، به نرخ روز مطالبه کنید.

سلام وقت بخیر
اول باید قرارداد شما مطالعه شود تا راه حل مناسب ارائه شود. توصیه میکنم که از وکلای سایت مشاوره بگیرید.

سلام علیکم
شما باید یک دادخواست حقوقی کامل با وکیل تقدیم دادگاه کنید چنانچه اگر چک خرج شده باشد باید به شخص ثالث پرداخت و از سازنده بگیرید ولی باز هم راهی جهت حل این موضوع از لحاظ حقوقی خواهد بود ...

اگر چک خرج شده باشد باید مبلغ را پرداخت کنید و به فروشنده بابت کلیه مبالغ رجوع کنید.

بااسلام
کاربر گرامی در فرض اول سوالتان جای پاسخگوی وجود دارد ولی در فرض دوم و خریدار اول هیچگونه رابطه قراردادی فی مابین وجود ندارد و بلاتر است.
اما در خصوص چک موصوف اگر در متن قرارداد یا خود لاشه چک تصریح وجود دارد که بابت بخشی از تامین وجه واحد ساختمانی است با توجه به قانون تاثیر احکام کیفری در حقوقی میتوان بی اعتباری چک را نزد دادگاه صالح اثبات نمود .