بهترین دادخواست جهت تحویل زمین کشاورزی خریداری شده از متولی موقوفه

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۶۰ #27711165

با سلام و وقت بخیر، یک قطعه زمین کشاورزی پنچ هکتاری از متولی موقوفه خریداری کردم. حال زمین رو بعد از گذشت دو سال تحویل بنده ندادند، چون متصرف غیرقانونی داره و در حال حاضر دارن کاشت می‌کنند و اوقاف هم آمده‌ دادخواست خلع ید داده با اسناد و مدارک موجود، هنوز رای نگرفته.
بنده به عنوان خریدار حق مکتسبه هنوز زمین رو تحویل نگرفتم. اگر برم دادخواست الزام به تحویل زمین بزنم، آیا راهی پیش می‌برم؟ هر دادخواستی که شما می‌دانید کارم درست میشه را پیشنهاد بدین. ممنونم.

مشاوره حقوقی قرارداد
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام زمین‌ موقوفه اجاره داشته میشود اما قابل فروش نمی باشد باید بررسی شود فروش قانونی بوده است یا خیر،شما میتوانید تا حکم خلع ید علیه متصرف صادر شود بعد اقدام به طرح دعوی کنید.

با عرض سلام
بطور کلی فروش موقوفات جایز نیست. به احتمال زیاد قراردادشما به دلیل زراعی بودن زمین، در قالب قرارداد اجاره بوده است .
میتوانید تا صدور حکم بر خلع ید به نفع اوقاف صبر کنید یا آنکه به عنوان وارد ثالث، به پرونده ورود پیدا کنید.
بهرحال برای اظهارنظر دقیق تر می بایست تصویر قرارداد شما رؤیت گردد.
با تشکر

با درود ، زمین موقوفه فقط توسط اداره اوقاف به غیر اجاره داده میشود و مالکیت عین زمین به اشخاص غیر فروخته نمی شود ، بلکه فقط مالکیت منافع زمین زراعی قابل انتقال به غیر بمدت مشخص می باشد ، بنابراین اگر قرارداد تون اجاره نامه هست، طبق قانون مدنی و قانون اوقاف ، متولی موقوفه باید عین مستاجره را به مستاجر تحویل دهد تا بدون مزاحمت اشخاص غیر ،در زمین زراعی مورد اجاره کشت و زرع کند والا اجاره بها به موجر ( متولی موقوفه) تعلق نمیگیرد.
بهتر است تصویر قرارداد تون رو با برقراری مشاوره تلفنی یا آنلاین با سایت بنیاد وکلا به ما ارسال کنید تا راهکار مناسب و قانونی ارایه گردد.
به هرحال میتوانید به پرونده ای که متولی طرح کرده، وارد ثالث شوید تا احقاق حق سود. البته باید مشخص شود که مدارک شخص مزاحم چی هست ؟

طرح دعوی شما فعلا فایده ای ندارد ولی بعد از خلع ید می توانید اجرت المثل ایام تصرف را از متصرف مطالبه کنید

به عنوان ثالث وارد دعوی شوید.

سلام شما میتوانید بعد از تعیین تکلیف در خصوص پرونده اوقاف ، طرح دعوی نمایید

سلام
می توانید به عنوان وارد ثالث در دعوی مطروحه توسط اوقاف وارد پرونده شوید و پیگیری نمائید .