ملک مشاع چگونه بنام یک نفر میشه؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۷۷ #27265810

سلام
یک زمین ۱۷ قصبی ارثیه پدرم بوده بنده با هزینه خودم در این زمین ساخت و ساز کردم یک ساختمان ۱۰۰ متری ساختم بعد حالا زمانی انحصاروراثت شده سه فرزند هستیم من پسر با دوتا خواهر حال اداره ثبت برای بنده سه دانگ سند صادر کرده برای هر کدام از خواهرام هم یک دانگ و نیم تو سندها همه نوشته از خانه حالا خواهر بزرگم به من انتقال نمیده سهم خودش از خانه میخواد در صورتی در ساخت بنا هیچ هزینه ای نکرده تمام رو خودم کامل پرداخت کردم حتی استهشادیه هم دارم کسانی برام کار کردن نوشتن امضا و انگشت زدن حال چگونه من میتونم سند کل ملک بنام خودم کنم؟ چه شکایتی میشه کرد که خواهرم از زمین بگیره؟

مشاوره حقوقی فروش ملک مشاعی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اگر قبل از فوت پدر اقدام نموده اید میتوانید اقدام به اخذ حقوق خویش نمایید
اما اگر بعد فوت پدر اقدام به ساخت کرده اید نمیتوانید ادعایی داشته باشید

باسلام وراث بعد از پرداخت دیون‌متوفی وواجباتی مانند کفن و دفن میتواند درتر که تصرف مالکانه بنمایند اما تصرف تمام وراث تا زمانیکه حکم تقسیم ترکه صادر نشده است مشاعی بوده و هیچ یک ازوراث نمی‌توانند ملک مورد نظر را از سایر قسمتها جدا کند مانند افراز وجداکردن ملک بدون اذن سایرین بنابراین درصورت تصرف مغرور عنوان غاصب برعمل اون ورثه مترتب بوده و ورثه معترض میتواند در این مورد به دادگاه مراجعه وانتراع یاخلع ید متعدی را از دادگاه بخواهد بنابراین در موردعدم انتقال ملک توسط خواهرشما عین سوالتان اشتباه است زیرا نیازی به رضایت خواهریاسایروراث برای انتقال نیست وبصورت مشاعی سند برای شماووراث صادر شده ویا خواهدشد (البته درصورت اخذ انحصار وراثت و تحصیل فرم شماره ۱۹ از اداره امور مالیاتی شهرمحل اقامت متوفی و درخواست وراث یاورثه برای صدور سند مالکیت)واما اگر بخواهید سهم خود را ازسایرسهم ها جدا کنید الف در وهله اول با بین خودتان بارضایت تقسیم شودب . یا با تقدیم دادخواست تقسیم ترکه از دادگاه این کار را انجام دهید بعد از صدور حکم تقسیم ترکه میتوان سند مفروری را هم از اداره ثبت اسناد و املاک اخذ نمود ودرمورد هزینه هایی که در ساختمان وملک کرده اید اگربااذن سایر ورثه بوده است این هزینه ها قابل وصولند ولی اگر بدون اذن ورثه اقدام به ساخت مستحدثه ای نموده اید وراث یاورثه دیگر میتواند وجهی رابشما ندهد زیرا در اینجا هم میتوان از پرداخت دین بدون رضایت مدیون وحدت ملاک گرفت .کسی راکه بدون اذن مدیونی بدهی اورامفاصا کند حق مراجعه به مدیون مورد نظر را ندارد ولی در فرض سوال شما میتوان مصالحه ای که بکار رفته را از محل ملک بدون ایجاد ضرربملک را بردارد

باید در سئوالتان توضیح می دادید که احداث ساختمان در چه زمانی بوده است؟
اگر احداث ساختمان در زمان حیات پدرتان و با رضایت ایشان بوده باشد شما میتوانید نسبت به ساختمان و هزینه آن ادعا داشته باشید ولی اگر احداث بنا پس از فئت پدر صورت گرفته باشد ، از آنجا که هرگونه اقدام و تصرف در ملک مشاع نیازمند رضایت تمام مالکین می باشد لذا شما نیز برای احداث ساختمان باید رضایت خواهرتان را جلب میکردید .

تمام ورثه در ماترک مرحوم پدر شریک هستندو خواهر شما مالک ۱/۵ سهمشان هستند و شما نمیتوانید بدون رضایت یا فروش ایشان ملک را به نام خودتان سند بزنید و اگر در آن ساکن هم باشید میتوانند بابت حضورتان اجاره بها هم دریافت کنند