آیا زوج میتواند زوجه را برای زندگی مشترک به دور از محل اقامت کنونی ملزم کند؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۸۸ #26838918

باسلام
بنده اظهارنامه ای در خصوص تمکین از طرف زوج دریافت کردم...
که اولا محل اقامت زوج نادرست نوشته شده که بنده میدانم در شهر دیگر هستن...( ۱۰ ماهی میشود به دلیل وضع مالی و بهتر بگویم بدون عذر موجه وی را ترک کرده و به شهر دیگری رفتن به بهانه این که میخواهند وضع مالیشان درست شود ) یعنی محل اقامت زوج دروغ نوشته شده که در همان شهر اقامت زوجه هست درحالی که در شهر دیگری هستن دوما نشانی و آدرس محل زندگی مشترک نیز واضح و درست در ابلاغیه درج نشده و صرفا یک آدرس خیابان و کوچه هست که شهر آن نیز مشخص نشده و مبهم هست ظاهرا شهر دیگری از محل اقامت زوجه هست و شاید در محل اقامت حقیقی زوج... ( زندگی مشترک نیز هنوز شروع نشده)
در حالتی که زوج زوجه رو ترک کرده و تازه بعد مراحلی نفقه عقب افتاده را پرداخت کرده حال اظهارنامه فرستاده آن هم به این صورت که زوج در شهر دیگر اقامت دارد ( ولی در ابلاغیه نادرست نوشته که در همان شهر زوجه هست ) و زوجه در شهر دیگر ( ولی در ابلاغیه به ظاهر شهر اقامت زوج و زوجه یکسان هست ) و محل زندگی مشترک متفاوت از شهر اقامت زوجه وشاید در محل اقامت حقیقی زوج ( که شهر آن باز درست و حسابی ذکر نشده) در این شرایط چه اقدامی باید کرد؟ در ضمن اگر در درخواست مهریه از ثبت در مرحله اول اموالی یافت نشود آیا ممکن است طی مدتی اگر اموالی باشد اطلاع داده شود یا شخص خودش باید مستمر پیگیری کند؟
ممنون میشم راهنمایی کنید

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام ..

درست است که انتخاب محل سکونت به اختیار شوهر است ولی با استناد به قاعده ی لاضرر نمی تواند مکانی را انتخاب کند که موجب تضرر زوجه شود .

طبق ماده ۱۱۱۴ قانون مدنی زن باید در منزلی که شوهر تعیین می کند سکنی نماید مگر آن که اختیار تعیین منزل به زن داده شده باشد لذا شما در باید در این خصوص از همسرتان تمکین نمایید در صورت خوف بدنی مالی شرافتی می توانید در دادگاه دفاع نموده که پس از اثبات آن در منزل علی حده سکنی می کنید
در خصوص دریافت مهریه و معرفی اموال , شما باید اموال همسر را معرفی نمایید.

درخصوص درخواست تمکین شما نیز میتوانید متقابلا دادخواست نفقه جاریه و الزام ایشان به تهیه مسکن و لوازم منزل را بدهید. تهیه منزل چنانچه درسند ازدواج قید شده باشد طبق همان اقدام میشود و اگر به انتخاب زوجه باشد ایشان نمیتواند شما را ملزم کند. درخصوص مهریه شما باید پیگیری کنید و اگر در اداره ثبت مالی یافت نشود میتوانید گواهی گرفته و اقدام به طرح دعوای حقوقی مطالبه مهریه با تامین خواسته بدهید و حسابهای بانکی ایشان را مسدود نمایید.