آیا ملک را میشود به عنوان مهریه گرفت یعنی جز مستثنیات دین نیست؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳۲۱ #26782916

با سلام و وقت بخیر.منزلی که به اسم زوج هست و در دست مستاجر هستش و زوج در ان زندگی زندگی نمیکند رو میشود به عنوان مهریه گرفت یعنی جز مستثنیات دین نیست؟؟

مشاوره حقوقی مهریه
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
علی الاصول در شرایطی که زوج در ان سکونت نداشته باشد جز مستثنیات دین قلمداد نخواهد شد.

اگر منزل مورد نیاز زوج باشد از مستثتیات دین است.و تحلیلهای مختلفی دارد.

با سلام
بله کلیه اموالی که بنام زوج باشد و حتی حساب بانکی قابل توقیف میباشد لذا اگر ملک جزو مستثنیات دین زوج نباشد قابل توقیف و مزایده برای فروش خواهد بود لذا اگر ملک به اجاره واگذار شده پس جزو مستثنیات نبوده است .

این امر بسته به شرایط مالی زوج است و تشخیص قاضی تا در مورد مستثنیات دین بودن یا نبودن تصمیم بگیرد.
معمولا در رویه قضایی توقیف و مزایده میشود.

مستثنیات دین بر اساس دارایی زوج تعیین می شود نه استفاده وی از آن مال . در صورتیکه زوج منزلی غیر از ملک مذکور نداشته باشد میتواند به عنوان مستثنیات دین رفع توقیف نماید .

سلام
باید منزل بررسی شود ایا در شان یک بدهکار است یا خیر
ولی منزل جز مستثنیات دین است ولی بستگی به لایحه دفاعی شما و اوضاع و احوال و نظر قاضی بستگی دارد

کلیه اموال منقول و غیرمنقول زوج قابل توقیف است. تصمیم در مورد مستثنیات دین به تقاضای زوج و نظر قاضی اجرای احکام بستگی دارد.