مگه نباید فقط یک چهارم حقوق مسدود بشه؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۳۵ #26134025

سلام وقت بخیر همسر داداشم مهریشو از طریق اداره ثبت اجرا گذاشته کل حساب داداشم توقیف شده مگه نباید فقط یک چهارم حقوق مسدود بشه؟ سوال بعدیم اینکه فقط یک چهارم حقوقی که تو حکم فیشش هست توقیف میشه یا اضافه کاری، پاداشی چیزی هم تاثیر داره؟

مشاوره حقوقی مهریه
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام

بر اساس ماده ۹۶ قانون اجرای احکام مدنی، اگر محکوم‌علیه، کارمند باشد، محکوم‌له می‌تواند تقاضا کند که حقوق و مزایای محکوم‌علیه، توقیف شود. در همین راستا اگر محکوم‌علیه، زن یا فرزند داشته باشد، یک‌چهارم حقوق و مزایای او توقیف می‌شود و در غیر این‌صورت، یک‌سوم حقوق و مزایای او، به نفع محکوم‌له، بازداشت خواهد شد. علت این امر هم روشن است، زیرا اگر تمام حقوق و مزایای کارمند، قابل توقیف باشد، زندگی او مختل خواهد شد؛ به‌همین دلیل، قانونگذار صرفا یک‌سوم حقوق و مزایای کارمند را قابل توقیف دانسته و حتی در فرضی که آن کارمند، زن یا فرزند داشته باشد، این مقدار را به یک‌چهارم، کاهش داده است.
در مورد توقیف حقوق دریافتی های کارمند که مربوط به پست سازمانی باشد قابل توقیف است ولی دریافتی های ‌مربوط به کار و فعالیت بیشتر از حد تکلیف و وظایف قانونی و وجوهی که وزارتخانه یا سازمان مربوطه‌ علاوه بر دریافتی های ماهانه به او می‌پردازند، قابل توقیف نیست.

«اضافه کار، حق تدریس، حق تالیف، پاداش، عیدی و کمک خواربار کلا قابل توقیف نیست، در حالی که حقوق، فوق العاده و بدی آب و هوا مشمول مقررات ماده (۹۶) قانون اجرای احکام مدنی است

سلام
اصولا حساب مسدودو یک چهارم حقوق زوج برداشت می شود