در صورت فوت زوج یا زوجه یا شخص ثالث آیا وکالت فسخ میشود؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۴۰ #25791776

با سلام
وکالت ملکی در قبال مهریه از طرف زوج به زوجه داده شده و سند ملک یک و نیم دانگ هست به اسم شخص ثالثی که با وکالت فروخته به زوج
در وکالتنامه قید شده که ملک در مقابل مهریه داده شده

مشاوره حقوقی اسناد وکالت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر صرف وکالت بدون قرارداد باشد وکالت باطل است در غیر این صورت با بودن قرارداد حق با زوجه می باشد

گرچه وکالت با فوت احد از طرفین باطل می شود ولی اگر بر دادگاه احراز شود که ملک بابت مهریه تحت یکی از عقود شرعی منتقل شده در حال حاضر مالک ملک زوجه است و می تواند برای انتقال سند آن به طرفیت وراث زوج طرح دعوی کند

اگر فقط وکالت نامه تنظیم شده است با فوت هریک از طرفین وکالت نامه باطل و درجه اعتبار ساقط می شود

ولی اگر قرارداد تحت عنوان مبایعه نامه یا صلح نامه تنظیم شده باشد با توجه به اصل صحت قراردادها و اصل لزوم قرار دادها خللی به آن وارد نخواهدشد.