آیا زدن این سه دانگ به نام من با وجود ممنوع المعامله بودن برای من ارزشی دارد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۶۲۰ #25529928

سلام وقت بخیر
ممنون میشم مرا راهنمایی بفرمایید
همسر من ملکی رو خریداری کردن و می خواهند سه دانگ این آپارتمان رو به نام من بزنند ولی به شرط ممنوع المعامله بودن
آیا زدن این سه دانگ به نام من با وجود ممنوع المعامله بودن برای من ارزشی دارد؟ یا من هیچ اختیاری ندارم و فقط اسما بنام من شده رسما هیچ کاره ام برای من این موضوع خیلی مهمه

مشاوره حقوقی قراردادها
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
ایشان امکان این که ملک را به مالکیت شما درآوردند ولی از فروش آن جلوگیری نمایند ندارند.
بلافاصله پس از انتقال مال بنام شما،هر دخل و تصرف قانونی از جمله فروش میتوانید انجام دهید.

ممنوع المعامله بودن درشرایط خاص و توسط حکم دادگاه انجام میشود .‌اگر واقعا همسر ممنوع المعامله باشد. انجام معامله معنا ندارد

با سلام
ممنوع المعامله بودن باید از طریق دادگاه باشد و همسرتان چنین اختیاری ندارد و با وقوع عقد بیع یعنی انتقال ملک به نام شما، مالک محسوب شده و ایشان نمی تواند مانع ۳ دانگ سهم شما بشود.

با سلام - چنانچه به حکم دادگاه وقانون ممنوع المعامله شده باشید که صحیح است ولی اگر همسرتان به این شرط به نام شما انتقال دادند این شرط باطل است وغیر قابل اجرا .

با سلام قاعده کلی وجود دارد کسی نمی تواند حق تمتع و حق اجرای حقوق خود را سلب نمایدو همچنین در قاعده ی دیگر
نمی توان برای معامله شرطی گذاشت که خلاف مقتضای عقد باشد
حال باید در نظر گرفت که اکثر اموال یک عین دارند و یک منفعت .مثلا در مورد ملک، خود زمین عین است و اجاره ی آن منفعت
با این توضیحات اگر شما حق داشته باشید از منفعت ملک بهره مند باشید به نظر میرسد نه مشمول قاعده اول هستید و نه مشمول قاعده دوم یعنی این نوع واگذاری با شرط مذکور صحیح است
اما اگر شما از منفعت ملک هم نتوانید بهره مند شوید به نظر میرسد مشمول هردو قاعده شده اید و اساسا چنین واگذاری صحیح نیست

سلام، ایشان نمی‌توانند شما را ممنوع المعامله کنند این موضوع در حیطه اختیار دادگاه هست و اگر این شرط رو هم بگذارد شرط باطل است نگران نباشید