آیا در صورت تعدد ضامنها بصورت تضامنی و پرداخت دین توسط احدی از ضامن ها مضمون عنه میتواند چک ضمانت ضامن را اجرا بگذارد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۴۴۳ #25342697

در صورتی که شخصی از بانک وام اخذ نماید و دوست اینجانب ضامن وام وی در بانک شود و همچنین برادر من طی قرارداد خصوصی ضامن پرداخت وام او شود و چکی را تحت ضمانت پرداخت اقساط وام قرارداد به او بدهد، ضامن اول اقساط وام را تسویه میکند و از وام گیرنده شکایت حقوقی مطرح و حتی اجراییه هم صادر میشود لکن وام گیرنده یا بهتر بگویم مدیون اصلی هیچگاه در دادگاه حقوقی به این قرارداد فی ما بین برادرم و وی استناد نمیکند زیرا در قرارداد ذکر شده او مسئولیتی ندارد و برادرم مسئول پرداخت وام است، حال با توجه به اینکه یکی از ضامنین اقساط وام را تسویه نموده آیا چک اینجانب در ید وام گیرنده که اتفاقا به شخص ثالثی واگذار نموده و حتی برگه شده است حالت امانی پیدا نمیکند؟
با توجه به اینکه در صورت تعدد ضامنها هر ضامن حق رکوع به ضامن یا مضمون عنه دارد و در اینصورت مضمون عنه حق رجوع به ضامنها را ندارد.
آیا مدیون اصلی حقی بر چک دارد؟
با اینکه اقساط وام تسویه شده است.

مشاوره حقوقی قراردادها
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر وام تسویه شده است که چک شما باید مسترد گردد اظهارنامه ای به ایشان بدهید که چک رو مسترد کند
اگر ضمانت تضامنی بوده است امکانش وجود داشت ولی با توجه به اوضاع و احوال موجود به نظر میاد ضمانت تضامنی نبوده است و دیگر اگر بدهکاری وجود نداشته است باید آنرا مسترد کند و حق انتقال آنرا نداشته است شما سریعا مراتب را طی اظهار نامه به ایشان اعلام کنید و سپس دعوای خیانت در امانت مطرح کنید