آیا مستثنیات دین محسوب میشود؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۲۲۲ #25016173

شوهرم بعد از ۲ ماه ازدواج منو از خونش بیرون کرد مهریه اجرا گذاشتم ۱۰ تا پیش و هر ۸ ماه یکی بعد شوهرم عدم امکان سازش داد و با همون رآی صادره اولیه منو طلاق داد در صورتیکه ایشون دکتر دندانساز هستن و سابقه ۳۰ سال کار و مطب رو دارن تونستن منو مفت و راحت طلاق دهند و همه اموالش بنام مادرش و دو فرزندش بود و فقط یک آپارتمان ۷۰متری بنام خودشه که ۱۲ساله اجاره داده به زن اولیش که ۱۲سال پیش طلاقش داده خب من توقیف کردم آیا مستسنیات میشود؟و خودش طبق گرارش کارشناسی مددکاری ۱۲ساله در جای دیگری دو واحد آپارتمان اجاره کرده یکی برا زندگیش و یکی هم مطبش حال بفرمایید من چکار کنم که لتونم مهریمو بگیرم؟ ممنون از پاسخ همتون میشم

مشاوره حقوقی مهریه
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
چون خود سکونت ندارند قرینه ای بر عدم نیاز می باشد، لیکن تصمیم نهایی با قاضی است.

وفق قانون تنها خانه ای که بدهکار در آن سکونت دارد از مستثنیات دین است و طلبکار حق ندارد بدهکار را از خانه اش بیرون کند . با این استدلال خانه ای که بدهکار اجاره داده است جزء مستثنیات دین نیست .

با توجه به اینکه ۱۰ سکه پیش گرفتید و الباقی قسطی شده ممکن است جزو مستثنیات دین قرار بدهند زیاد است، لازم است پرونده مطالعه شود.

با سلام.
چون ایشان سال هاست که در آن منزل زندگی نکرده اند و تمکن و توانایی مالی برای ادامه زندگی دارند،برای شما جای دفاع وجود خواهد داشت ولی با توجه به تفسیری بودن موضوع نظر نهایی با مرجع صالح می باشد.

تشخیص اینکه جزو مستثنیات دین می باشد یا خیر با دادگاه است ولی احتمال پذیرش ان به دلیل اینکه شخصا در منزل دیگری سکونت دارد و نیازی به سکونت در ان محل ندارد بعید نمی باشد

با سلام
اگر فقط یک ملک داشته باشد جزو مستثنیات دین محسوب میشود

سلام و ارادت
چون این منزل مطابق قانون جزو اموالی نیست که ایشان نیاز داشته باشد از قاعده استثناء خارج است و میتوانید با توجه به سبق اجاره ها و اینکه ایشان نیازی به این واحد ندارد آنرا توقیف و به مزایده بگذارید .