احکام تخلف شهرداری در صدور پروانه و پایان کار غیرقانونی به تخریب است یا خسارت؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۲۱ #24694688

در صورت جانمایی غیراصولی و صدورپروانه و پایان کار به ساختمان و با فرض موفقیت طرح شکایت در دیوان عدالت حکم به تخریب قسمت ساخته شده در مکان غیر قانونی را می دهند یا پرداخت خسارت به شاکی؟ چون پرداخت خسارت نمی تواند حقوق ضایع شده ی ملک دیگری نظیر نورگیری و زیبایی را بازگرداند

مشاوره حقوقی شهرداری
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در مورد صدوررای به اخذ جریمه ازسوی کمسیون علل وعواملی موثر می باشند
الف – نوع موقعیت ملک از نظر مکانی
خیابانهای اصلی خیابانهای فرعی کوچه بن باز کوچه بن بست ب – نوع استفاده از فضای ایجاد شده
ج – نوع ساختمان از نظر مصالحی د – نوع حوزه استفاده از اراضی مسکونی باشد
که در این صورت کمسیون می تواند با در نظر گرفتن شرایط ها را ذکر و عدم ضرورت قطع ، رای به اخذ جریمه ای که نباید از حداقل یک دوم کمتر و از سه برابر ارزش معاملاتی ساختمان برای هر متر مربع بنای اضافی بیشتر باشد را بدهد
اما تخریب
الف – در صورتیکه رعایت اصول فنی شهرسازی وبهداشتی نشده باشد ب – در صورتی کمسیون حکم به پرداخت جریمه دهد وذینفع ازپرداخت جریمه پس ازتقاضای شهرداری مبنی بروصول جریمه خود داری کند دراین دومورد کمسیون مکلف به صدور حکم تخریب می باشد

رسیدگی در دیوان عدالت اداری بصورت شکلی می باشد