مهریه ی من چقدر محاسبه میشه؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱۹۷ #24448376

سلام،خسته نباشید، بنده میخوام از همسرم جدا بشم و برای گرفتن مهریه م اقدام کنم، مهریه ی من مهر و السنه حضرت زهراست، چند جا خوندم که معادل مهرالسنه ۲۱ سکه ست و چند جای دیگه هم نوشته بود که برابر با ۵۰۰ مثقال نقره ست،الان مهریه ی من چقدر محاسبه میشه؟! ممنون میشم جواب بدین

مشاوره حقوقی مهریه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
برابر قیمت عادله روز محاسبه میگردد!

باسلام
مهر السنه مهریه همسران و دختران پیامبر اسلام(ص). فقها تعیین مهریه بیش از این مقدار را مکروه دانسته‌اند. مقدار مهر السنه، پانصد درهم برابر با ۱۵۰۰ گرم نقره خالص است.
موفق باشید

مطلابق قیمت روز محاسبه میگردد

میزان این مهریه ، متفاوت ذکر شده است. کمترین مقدار روایت شده چهارصد درهم نقره‌ی مسکوک و بیشترین مقدار ذکر شده پانصد درهم نقره‌ی مسکوک است. پانصد درهم نقره‌ی مسکوک معادل پنجاه دینار طلای مسکوک در نظر گرفته می‌شده است.با این حساب، چون هر دینار معادل ۴٫۶۰۸ گرم (یک مثقال صیرفی) طلای سکه شده با خلوص ۷۵۰ است و دارای ۳٫۴۵۶ گرم (یک مثقال شرعی) طلای خالص و حداقل ۰٫۶۰۴۸ گرم (ربع درهم) نقره و مقداری مس می‌باشد، بنابراین پنجاه دینار معادل ۱۷۲٫۸ گرم طلای خالص، حداقل ۳۰٫۲۴ گرم نقره و مقداری مس می‌شود. در زمان پیامبر اسلام ارزش هر ۶.۸۲۵ گرم نقره با یک گرم طلا برابری می‌کرده است، در نتیجه پنجاه دینار معادل ۱۷۷.۲۳ گرم طلای خالص است. باید توجه داشت که به علت ارزش بالای نقره در صدر اسلام (نسبت به طلا) و ارزش پایین آن در زمان ما (نسبت به طلا)، تمامی محاسبات با انجام تبدیلات به طلا انجام شده است.