تکلیف شخصی که قبل از وی همان ملک را خریده است چه میشود؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱۶۴ #24259356

سلام وقت به خیر ببخشین سوالی داشتم فرض میکنیم آقای علی ملکش را به حسین به صورت اقساطی میفروشد بین حسین و علی اختلاف بوجود می اید و علی بدون اینکه معامله را با حسین فسخ بکند همان ملک را به دو نفر اولی به محمد و دومی به رامین میفروشد سپس رامین ملک را تحویل و در انجا ساکن میشود سپس حسین ماجرا را فهمیده و به رامین میگوید که این ملک مال من است رامین هم علی را احضار میکند و انجا علی پولی به حسین میدهد و معامله قبلی را که بدون فسخ مانده بود فسخ میکنند و در حضور هر سه صورتجلسه فسخ نوشته میشود و حسین در صورتجلسه مینویسد که معامله قبلی که بین علی و خودم (حسین )بود فسخ کردم و ملاحظه نمودم که ملک متعلق به رامین است و هر سه امضا میکنند سوال بنده اینه با توجه به این وضعیت تکلیف محمد که قبل از رامین همان ملک را خریده است چه میشود و محمد باید به چه کسی رجوع کند ایا میتوان گفت با توجه به اینکه محمد قبل از رامین ملک را گرفته ملک متعلق به محمد هست یا نه و اگر این معامله جز معامله فضولی باشد ان وقت ملک متعلق به رامین خواهد بود؟ باتشکر فراوان

مشاوره حقوقی انتقال مال غیر
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام فقط با تنفیذ صورت میگیرد و مقدم معامله درستی میباشد

در صورت تنفیذ معامله محمد از سوی شخص حسین معامله مقدم معتبر خواهد بود

محمد در این قضیه باید به علی رجوع کند زیرا ملک را او بدان فروخته است و حتی او از این فسخ و قراداد سه نفره بین آنان با خبر نیست .
حال اگر محمد سند رسمی داشته باشد و چون مقدم بر رامین است ملک مال اوست و رامین باید به علی مراجعه و پول را از وی بستاند و اگر محمد معامله را تنفیذ کند و پول خود را ازرامین دریافت کند معامله صحیح است.

درود بر شما، چون معامله با محمد در زمان مالکیت حسین انجام شده، در صورت تنفیذ حسین، این معامله به عنوان معامله مقدم دارای اعتبار خواهد بود.

به در زمان مالکیت حسین صورت گرفته است انجام شده درصورت که تنفیذکند معامله مقدم معتبر خواهد بود

درود
در اصل چون فروش در زمان مالکیت حسین انجام شده اصل بر مالکیت وی است و اگر تنفیذ کند معامله مقدم معتبر خواهد بود