آیا هبه دستنویس فرد فوتی قابلیت استناد دارد؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۲۷۸ #23808076

با سلام
پدر به صورت دست نویس ملکی را به دختر و داماد خود هدیه داده و زیر آن را امضا کرده و چند نفر از بستگان متهب (داماد) نیز به عنوان شاهد زیر دست نوشته را امضا کرده اند ولی پس از چندی واهب فوت کرده و دختر و داماد نیز از هم طلاق گرفته اند و سند ملک مذکور نیز به نام واهب فوت شده است حال آیا ملک هدیه داده شده توسط نوشته دست نویس امضا شده قابل تملک به وسیله داماد است یا خیر؟و اینکه آیا این هبه قابل رجوع و بازگرداندن است یا خیر؟(با توجه به اینکه دادگاه یک بار ادعای متهب را رد کرده است)

مشاوره حقوقی قرارداد هبه
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله و با فوت غیر قابل رجوع است

تا زمانی که از سوی کسی مورد ادعا واقع نشود معتبر است لذا برای اثبات آن باید تنفیذ صورت گیرد هبه پس از فوت قابل رجوع نخواهد بود

سلام
هبه نامه باید رسمی باشد
چنانچه واهب قبل از تحویل موهوبه فوت کند بحث هبه منتفی است

بله هبه دستنویس ک ب امضای واهب رسیده بعنوان سند عادی قابل استناد هست لیکن وراث واهب بایستی آنرا تنفیذ کنند...واهب ملک را ب ایشان هبه کرده و با فوت واهب رجوع از هبه ممکن نیست

از انجا که هبه عقد عینی است و نیاز به قبض دارد اگر خونه به قبض متهب در نیامده است، هبه ای صورت نگرفته است.

با درود هبه عادی نیز قابل استناد است و صحیح میتوانید تنفیذ ان را از دادگاه بخواهید، با فوت رجوع از هبه منتفی است

درود بر شما
هبه نامه دستنویس قابل استناد است و بعد فوت حق رجوع زائل میگردد . هبه ی عادی نیاز به تنفیذ ورثه ی واهب دارد .