از من شکایت کرده میگه تو باید پرداخت کنی؛ باید چکار کنم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱۶۰ #23771576

چند سال قبل به شخص بدهکار بود میخواستم سردخانه مغازه رو بفروشم پولشو بدم کسی که میخواست خرید کنه چک داد طلبکارم استعلام چک گرفت و قبول کرد و چک در وجه او صادر شد بنده هم پشت چند امضا کردم الان دوساله چک برگشت خورده بعد دو سال از من شکایت کرده میگه تو باید بدی من باید چکار کنم هم مال رفت هم الان بدهکارم اون شخصی هم که چک داده فراریه

مشاوره حقوقی چک
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به ظهر نویسی شما در صورتی که چک در مهلت ۱۵ روز از تاریخ سر رسید برگشت خورده باشد شما مسوول پرداخت خواهید بود

با امضای چک ب نحوی آنرا ضمانت کرده اید و در صورت برگشت خوردن آن مسئولیت تضامنی خواهید داشت

باسلام درصورتی که چک را ۱۵روز از زمان سررسید واخواست نموده باشد شما به عنوان ظهرنویس ضامن هستید و باید پرداخت نمایید.درغیراینصورت خیر.

سلام
با توجه به این که چک در وجه شما نبوده، امضاهای شما بابت ضمانت تلقی می شود و لذا مسئولیت تضامنی برای پرداخت وجه آن را دارید. مسئولیت ضامن بر خلاف ظهرنویس محدود به زمان خاصی از لحاظ برگشت زدن چک و اقدام نخواهد بود.

اگر چک را ظرف ۱۵ روز از تاریخ سررسید برگشت زده باشد شما به عنوان ظهرنویس دارای مسئولیت تضامنی نسبت به پرداخت وجه چک خواهید بود والا اگر بعد از ۱۵ روز برگشت خورده باشد شما مسئولیتی ندارید .