چگونه میتوان پرونده حقوقی خسارت و ضرر زیان ملک را کیفری تبدیل نمود؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱۵۴ #23552544

چگونه میتوان پرونده حقوقی خسارت و ضرر زیان ملک را به پرونده کیفری تبدیل کرد؟

مشاوره حقوقی ملکی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
کیفری نمودن یک موضوع به اختیار و اراده اشخاص نیست بنابراین اگر حادثه اتفاق افتاده باشد که هم جنبه کیفری داشته باشد و هم جنبه حقوقی داشته باشد زیان دیده مختار است که از جنبه کیفری اقدام کند یا از جنبه حقوقی یا از هر دو جنبه برای مثال اگر کسی اتومبیل یا خانه شما را تخریب کرده باشد شما هم می توانید دادخواست ضرر و زیان علیه وی تقدیم نمایید هم می توانید شکایت تخریب عمدی در دادسرا مطرح کنید

با سلام
هر گاه دعوای ضرر و زیان ابتداء در دادگاه حقوقی اقامه شود، دعوای مذکور قابل طرح در دادگاه کیفری نیست،مگر انکه مگر آنکه مدعی خصوصی پس از اقامه دعوی در دادگاه حقوقی، متوجه شود که موضوع واجد جنبه کیفری نیز بوده است که در این صورت می‌تواند با استرداد دعوی، به دادگاه کیفری مراجعه کند.

مطالبه خسارت موضوعی حقوقی است لیکن اگر منشاء خسارت به واسطه اقدامی مجرمانه مانند تخریب عمدی و ... باشد امکان شکایت کیفری بابت آن عمل وجود داشته و چنانچه کیفرخواست صادر شود میتوان دادخواست حقوقی را به همان شعبه کیفری تقدیم نمود تا رسیدگی گردد .