هزینه نصب دوربین مداربسته در آپارتمان چطور بین مالکان تقسیم میشود؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۱,۹۹۸ #23431931

آیا بصورت مساوی است یا بنابر متراژ هر واحد محاسبه می شود؟ آیا اگر یکی از واحد ها چه به خاطر هزینه و یا بخاطر شرایط خاص وجود دوربین در محیط زندگی مخالف این امر باشد، اکثریت مالکان موافق میتوانند ایشان را اجبار به پذیرش نصب و پرداخت هزینه کنند؟

مشاوره حقوقی قوانین آپارتمان ها
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

…در خصوص نصب دوربین در قسمت های مشاعی با تصویب مجمع عمومی یا هیات مدیره در مجتمع ها فاقد اشکال قانونی است لکن نصب دوربین بوسیله ساکن یک آپارتمان در قسمت مشاعی غیر قانونی است و مالک یا مالکین دیگر چنانچه اقدام مذکور را منافی حقوق خود بدانند، می توانند به مراجع ذیصلاح جهت اقدام مقتضی و برچیدن آن مراجعه نمایند.بنابراین چون نصب دوربین با رضایت اکثریت ساختمان صورت گرفته فاقد اشکال است و باید واحد ها به طور مساوی هزینه ان را پرداخت کنند در صورت عدم امتناع به پرداخت از طریق اظهار نامه مطالبه کنید تا سهمشان را بپردازند

باسلام
ملاک نظر توافق اکثریت است

با سلام
نصب دوربین مداربسته در آپارتمان از جمله موارد اختلافی در رویه قضایی است. اگرچه نصب دوربین در مشاعات ساختمان جهت بهره برداری بهینه و حفظ مشاعات مجاز است اما اگر احدی از ساکنین مخالف باشد بر اساس اصل ۲۲ و ۲۵ قانون اساسی و با توجه به اینکه این عمل مخالف حقوق شهروندی و مصداق تجاوز به حریم خصوصی اشخاص است، به نظر می‌رسد بدون موافقت کلیه مالکین نصب دوربین فاقد وجاهت قانونی باشد.

مستند به قانون تملک اپارتمان ها
هزینه اداره ساختمان و مشاعات و... بر حسب نسبت قسمت اختصاصی هر مالک به جمع قسمت های اختصاصی، تعیین می شود.
در زندگی آپارتمان نشینی برخلاف دیگر مقررات حاکم بر دیگر مشاعات، اراده اکثریت کسانی ملاک عمل است که بیش از نصف قسمت های اختصاصی را مالک اند.

با توجه به اساسنامه آپارتمان یا توافق و یا بر حسب متراژ تعیین میشود

دراین جور مواقع که هزینه ها باید تقسیم گردد لکن در بعضی مواقع هم تصمیم اکثریت مالکین مورد لحاظ قرار می گیرد که چه توافقی با هم بکنند

درود
به صورت توافقی می باشد معمولا لیکن طبق قانون تملک آپارتمان ها طبق مساحت قسمت اختصاصی نیز می توان تعیین کرد.