دادگاه رای به عدم صلاحیت خواسته من داد؛ یعنی چی؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۶۹ #23287601

برای استرداد جهزیه شکایت کردم در دادگاه اول قرار شد در دادکاه بعدی شاهدها احضار شوند و زمان برای رسیدگی برای دادگاه دوم تعیین شد اما فردای آن روز دادگاه رای با لایحه وصول از جانب همسر من رای به عدم صلاحیت خواسته من داد..من گیج شدم این یعنی چی؟

مشاوره حقوقی استرداد جهیزیه
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
دادگاه رسیدگی کننده به دعوا باید صلاحیت ذاتی و صلاحیت محلی برای رسیدگی به آن دعوا را داشته باشد ؛ در غیر این صورت ، خود دادگاه باید قرار عدم صلاحیت صادر کرده و پرونده را به مرجع دارای صلاحیت ارسال دارد . بر اساس بند اول از ماده ۸۴ قانون آیین دادرسی مدنی یکی از ایرادات و موانع رسیدگی به دعوا این است که " دادگاه صلاحیت نداشته باشد " . به همین دلیل خوانده دعوا زمانی که دادگاه را به لحاظ ذاتی یا نسبی صالح به رسیدگی به دعوا نداند ، می تواند ضمن پاسخ به ماهیت دعوا ، ایراد عدم صلاحیت محلی یا ایراد عدم صلاحیت ذاتی نماید که البته خوانده باید تا پایان اولین جلسه دارسی ایراد عدم صلاحیت ذاتی را به دادگاه ارائه نماید ؛ مگر اینکه سبب ایراد بعدا به وجود آید . علاوه بر این ، هر گاه هم دادگاه خود را صالح به رسیدگی نداند نیز باید مبادرت به صدور قرار عدم صلاحیت نماید .

به این معناست که دادگاه صلاحیت محلی ندارد و دادگاه دیگری صلاحیت رسیدگی دارد. در ضمن دادگاه صالح دادگاه محل اقامت خوانده است