چگونه میتوان در خارج از کشور جهت درخواست اعسار مهریه و برای دفاع و اثبات موضوع نفقه اقدام کرد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۱۶ #23049671

باسلام
ظاهرا همسر بنده از طریق وکیل خود در ایران مهریه و نفقه خود را به اجرا گذاشته است و با توجه باینکه بنده در خارج از کشور همچنان با تابعیت ایرانی خود در حال کار می باشم و حساب سامانه ثنا نیز نمیتوانم باز کنم (چون سایت آن در این کشور باز نمی شود) و هیچگونه مالی را در ایران ندارم و البته همسرم هم در همین کشور مشغول به کار می باشد و ایشان نیز مانند من حساب ثنا ندارند ولی به جهت اهرم فشار به بنده اقداماتی کرده اند. ممنون میشم که بنده را از وضعیت واقعی و اطلاعات کافی برخوردار و راهنمایی فرمایید.

۱- آیا بنده شخصا خودم باید ابلاغیه پرداخت مهریه و نفقه را دریافت کنم و یا وکیل همسرم میتواند به آدرس منزل پدری که در سند ازدواج قید شده ارسال کند؟ در اینصورت آیا بنده میتوانم بعدا ادعا کنم که شخصا بعلت نداشتن ثنا ابلاغیه را دریافت نکرده ام و بعد از برگشت به ایران برای اعسار درخواست بدهم و از ابتدا شروع به تقسیط مهریه و پرداخت اقساط کنم؟ و آیا وکیل ایشان میتواند علیرغم عدم آگاهی بنده اقدام به ممنوع الخروج و جلب بنده کنند؟ آیا حق واخواهی یا چیزی برای دفاع برای بنده وجود دارد؟
۲- آیا قاضی میتواند به میزان حقوق و حساب بانکی بنده در خارج از کشور دسترسی داشته باشد و یا حتی اعلام کند که حتما باید ارایه بشود و اثبات بشود یا شهادت شهود در ایران کافی است؟ آیا پرونده اعسار مهریه و حتی نفقه در شهر سکونت خانواده زوجه که دفتر ازدواج نیز آنجا بوده پیگیری و به قضاوت میرود و یا در شهر دیگری که خانواده پدری بنده زندگی می کنند و شهادت باید آنجا انجام بشود؟
۳- چگونه میتوانم از خارج از کشور برای اعسار مهریه اقدام کنم و چه شرایط و مدارکی را برای اثبات عدم توانایی پرداخت باتوجه به مبلغ اجاره منزل و مخارج بالای زندگی جهت ارایه به قاضی لازم دارم؟
۴- مبلغ نفقه زوجه در خارج از کشور حدودا چقدر تعیین میگردد و البته با توجه باینکه بنده مبالغ زندگی را بصورت نقدی پرداخت میکرده ام و البته فاکتورهای خرید در گذشته را نگهداری نکرده ام و الان همسرم ادعا کرده که شما نفقه نمیدادی و من نفقه گذشته را میخواهم و حتی خرجت را میدادم. بنده چگونه میتوانم ثابت کنم که هزینه های زندگی بسیار بالا و خرجی و نفقه زندگی در خارج از کشور پرداخت میشده است؟

از راهنمایی شما بسیار سپاسگزارم.

مشاوره حقوقی اعسار از پرداخت مهریه
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

۱- در صورتیکه در نشانی اعلامی اعضای خانواده ابلاغیه را دریافت کنند ، ابلاغ قانونی بوده و صحیح است ولی رای صادره غیابی تلقی شده و امکان واخواهی برای شما محفوظ خواهد بود .
۲- امکان توقیف اموال و حسابهای بانکی در خارج از کشور وجود ندارد .
۳- طرح درخواست اعسار باید توسط شما یا وکیل دادگستری صورت گیرد .
۴- مبلغ نفقه از سوی کارشناس تعیین شده و ابلاغ میگردد .

شمامیتوانیدازطریق سفارت یاکنسول گری به وکیل یابه آشناتون وکالت بدهیدتا درایران وکیل دادگستری تعیین نماید