میتونه مهریه شو از طریق اداره ثبت اسناد مطالبه و پیگیری کنه؟

پرسیده شده
۱۷ پاسخ ۲۴۵ #22963451

با سلام و سپاس
بنده در سند ازدواجم وکالت حق طلاق دارم. ولی از یک وکیل شنیدم که حق طلاق باید در دفتر اسناد رسمی ثبت شده باشه و در سند ازدواج ممکنه از دید برخی قضات قابل رسیدگی نباشه. آیا این موضوع صحت داره؟ پس چرا طبق قانون جدید، گفتن چون سند ازدواج یک "سند رسمیه" ، پس زن میتونه مهریه شو از طریق اداره ثبت اسناد مطالبه و پیگیری کنه؟ اگر حق طلاق رو در سند ازدواج قبول نمی کنن، این دو موضوع با هم تناقض داره.

مشاوره حقوقی مهریه
۱۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله همکار وکیل درست گفتندو متن وکالت در سند ازدواج باید مطالعه شود موضوع مهریه ارتباطی به وکالت طلاق شما ندارد

وکالت در طلاق ارتباطی به مهریه نداره

درود
در صورتی وکالت در طلاق،معتبر است که ضمن سندرسمی مجزا باشد.

نه خیر براساس قانون جدید اسنادلازم الاجرا دربحث مالی زن ابتدا باید ازطریق اداره ثبت مهریه رو به اجرا بزاره درصورت عدم وجوداموال به دادگاه مراجعه نماید درمورد طلاق باید دردفاتر اسنادرسمی وکالت در طلاق تنظیم شود

در عقدنامه ها شروط دوازده گانه ای تحت عنوان شروط ضمن عقد درج گردیده است که در صورت اثبات آن توسط زن (زوجه) و احراز آن توسط دادگاه، زن می تواند طلاق بگیرد. در واقع، به زن وکالت در طلاق داده شده است اما با توجه به اینکه برای اعمال این وکالت، اثبات حداقل یکی از موارد مندرج در عقدنامه (قباله ازدواج یا سند نکاحیه) ضرورت دارد، لذا نیاز به رسیدگی قضایی دارد و زمانبر و دشوار است. برخلاف وکالت در طلاق که در دفتر اسناد رسمی تنظیم می شود

بله متاسفانه برخی قضات نمیپذیرند و استدلال می‌کنند باید علاوه بر وکالت در طلاق ، حق توکیل و بذل هم قید شود

سلام
وکالت در طلاق مندرج در عقدنامه معتبر است ‌ .