میتوانم در قبال پلاک مذکور از شهرداری مطالبه حق نمایم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۶۰ #22524812

اینجانب یک قطعه پلاک زمین را که دارای برگ واگذاری از طرف تعاونی مسکن شهرداری تالش و دارای نقشه تفکیکی و جهات اربعه می باشد از واگذار گیرنده خریداری نموده و حالا مشخص شده زمین مذکور دارای کاربری فضای سبز میباشد لذا خواهشمند است راهنمایم فرمایید

مشاوره حقوقی شهرداری
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به اینکه زمین یاد شده دارای کاربری فضای سبز بوده باشد شما می توانید معامله را فسخ کنید در غیر اینصورت باید از شهرداری نسبت به مطالبه حقوق خود اقدام نمایید

با سلام
طبق ماده۳ قانون منع فروش و واگذاری اراضی فاقد کاربری مسکونی برای امر مسکن به شرکتهای تعاونی مسکن و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی ؛ کاربری، ضوابط ساختمانی و بلامانع بودن نقل و انتقال یا واگذاری زمین برای امر مسکن به شرکتهای تعاونی مسکن و اشخاص حقیقی در داخل محدوده (قانونی) شهرها، باید از طریق شهرداری مربوط و براساس طرحهای مصوب توسعه شهری به طور کتبی اعلام و گواهی شده باشد.
لذا اولا اگر قبلا این زمین کاربری فضای سبز داشته و شهرداری اعلام ننموده و یا خلاف آن گزارش داده که ضامن است و به طرق قانونی ( اداری یا قضایی ) میتوانید پیگیری نمائید . دوم اینکه اگر بعد از فروش طرح تغییر کرده و موجب متضرر شدن شما شده نیز میتوانید احقاق حق کنید ، نکته اینکه ممکن است در اسناد واگذاری شرطی مبنی بر تعیین زمان جهت اخذ پروانه و احداث شده باشد که بایستی این موضوع و سایر موارد توسط کارشناس امر بررسی و راهنمایی شوید
با عنایت به پیچیدگی موضوع و احتمال فرض های مختلف در این مبحث ؛ پیشنهاد میکنم از طریق مراجعه به وکلای دادگستری و اخذ مشاوره حقوقی پیگیری فرمائید

درود و عرض ادب
اگر فروشنده می دانسته و عنوان نکرده حق فسخ برای شما ایجاد می شود لیکن در غیر اینصورت قیمت را باید از شهرداری مطالبه نمایید.

با سلام
چنانچه زمین مذکور پیش از خرید جنابعالی در طرح فضای سبز واقع شده امکان فسخ قرارداد با فروشنده برای شما متصور است اما اگر این موضوع پس از خرید شما حادث شده امکان فسخ ندارید و تنها می توانید از شهرداری احقاق حق نمایید .

با سلام
اگر زمین مذکور از قبل دارای کاربری فضای سبز بوده لذا شما میتوانید به طرفیت شخص فروشنده اقامه دعوی نمایید اما اگر زمین مذکور قانونی بوده و بعدا شهرداری جهت فضای سبز اقدام نموده باشد میتوانید از شهرداری احقاق حق نمایید