آیا مرد میتونه تقاضایی ازدواج مجدد بده در صورتی که زن اولش رو طلاق نداده؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۵۱ #22472087

با سلام
میخواستم بدونم شرایط ازدواج مجدد برای مرد زمانی که همسر اول در منزل هست چطوریه؟
باید تمکن مالی داشته باشه؟
چه دلایلی رو باید به دادگاه ارائه بده که بتونه همزمان دو زن داشته باشه؟

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
در صورتی که بتوانید رضایت همسر اول را اخذ نمایید، می توانید جهت ازدواج مجدد اقدام کنید.

در صورتی که نشوز زن اثبات گردد مرد میتواند درخواست اذن ازدواج مجدد بدهد در غیر اینصورت نمیتواند چنین درخواستی بدهد .

سلام
از نظر قانونی رضایت همسر اول در این خصوص کافی است

با سلام و وقت بخیر
ازدواج دوم بدون رضایت همسر اول اصولا به منظور حفظ حریم خانواده و جلوگیری از اختلافات حاصل از ازدواج مجدد مرد صورت می گیرد خواه همسر دوم دائمی باشد یا موقت ،ازدواج دوم بدون رضایت همسر اول، موجب ایجاد حق طلاق برای زن اول می شود.
ازدواج دوم (دائمی یا موقت)بدون رضایت همسر اول حتی اگر به علت ناشزه بودن زن اول و با اجازه دادگاه باشد، برای زوجه اول حق طلاق ایجاد می کند.
ماده ۱۶ و ۱۷ قانون حمایت خانواده نیز با احراز شرایط خاصی به مرد اجازه ازدواج دوم بدون رضایت همسر اول را با وصف داشتن زن اول، به عدم تمکین زن از شوهر اختصاص داده است در تمام موارد مذکور این حق برای همسر اول باقی است که اگر بخواهد تقاضای گواهی عدم امکان سازش بنماید.
ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی که طرفین عقد ازدواج می توانند هر شرطی که مخالف با ذات عقد نباشددر ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر بنمایند مثل اینکه شرط شود هر گاه شوهر زن دیگر بگیرد… زن وکیل و وکیل در توکیل باشد که پس از اثبات تحقق شرط در محکمه و صدور حکم نهایی خود را مطلقه سازد.
اگر زوجه حق درخواست طلاق را در صورت انتخاب همسر دوم از ناحیه زوج داشته باشد فرقی بین عقد منقطع و دائم نیست مرد اگر با عقد موقت هم ازدواج مجدد نماید حتی ازدواج با اذن دادگاه نیز موجب تحقق شرط وکالت است زوجه می تواند از حق طلاق استفاده خود را مطلقه نماید .
اجازه دادگاه برای ازدواج دوم بدون رضایت همسر اول حق طلاق زوجه اول را ساقط نمی کند بلکه تخلف از شرط مزبور به علت نشوز زوجه باشد، حق طلاق را به زن اول می دهد.
در واقع اجازه دادگاه برای ازدواج دوم بدون رضایت همسر اول، تنها به زوج حق می دهد که ازدواج دوم بدون رضایت همسر اول اختیار کند ولی این با صدور این مجوز ،ازدواج دوم بدون رضایت همسر اول ، حق طلاق زن ساقط نخواهد شد.
چنانچه زن از وظایف همسری (تمکین عام ،حسن رفتارو خاص ،وظایف زناشویی )بدون عذر شرعی استنکاف نمایدمستحق نفقه و اجرت المثل و نحله نیست.
زوج شخصا و راسا حق دارد همسر دیگری اختیار کند اما قانون این اختیار او را محدود و مقید باجازه دادگاه نموده است ،زوج اگر مختار باشد و محدود نباشد خود راسا به ازدواج مجدد اقدام می نماید اما وقتی محدود است اجازه این ازدواج را از دادگاه درخواست می نماید و دادگاه درخواست او را می پذیرد و بجای وی تصمیم می گیرد و اجازه می دهد .
اجازه دادگاه جهت ازدواج دوم بدون رضایت همسر اول ناشی از نشوز زوجه و یا عقیم بودن او و یا پدیده دیگری باشد بنابراین و با توجه به ماده ۱۷ قانون ازدواج حق طلاق برای زوجه محفوظ است و منظور از اختیار نمودن همسر دائم و موقت بودن آن یکسان است .
زن موقت نفقه ندارد و زوج در قبال او وظایفی که زوجه را در تنگنا قرار بدهد ندارد.
بلکه با اشتراط این شرط بر زوج خواسته هم در باره زن دائم و هم زن موقت به نحو یکسان برخورد نماید .
در ماده ۱۶ ناشزه بودن زوجه می باشد و مقنن با علم این موضوع که زوج به دلیل ناشزه بودن زوجه ازدواج مجدد نموده باز هم به زوجه حق داده که از دادگاه تقاضای طلاق کند به نظر می رسد که ناشزه بودن زن موجب ساقط شدن حق طلاقش نمی باشد.
آثار و احکام ازدواج موقت و دائم با یکدیگر تفاوت دارد در قانون معمولا منظور از نکاح،هرگاه ازدواج موقت بوده به آن تصریح نموده است و در امور مربوط به خانواده همواره باید سعی نمود که از فروپاشی آن جلوگیری کرد مضافا اینکه از نظر مقررات قانونی محدودیتی هم از قبیل اخذ اجازه دادگاه در ازدواج موقت وجود ندارد لذا به نظر می رسد که منظور قانونگذار از ازدواج مجدد ، صرفا نکاح دائم است نه موقت .
موفق باشید