اعاده حیثیت و شکایت با موضوع افترا چگونه است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۶۸ #22122253

با درود.
بنده مستاجری داشتم که بعد از پایان قراردادش حاضر به تخلیه ملک نشد و بارها به ایشان تذکر دادم تخلیه کند و قصد فروش ملک را دارم اما نتیجه ای نداد. من ملک رو فروختم و مالک جدید برای تخلیه ملک اقدام کرد. وقتی این اتفاق افتاد مستاجر با کمک دو تا وکیلی که گرفته بود از من شکایت کرد که ملک رو از من بصورت شفاهی و قسطی خریده و کرایه ها رو اقساط معرفی کرد و دو شاهد دروغین برای اثبات ادعاش معرفی کرد و بنده رو متهم به کلاهبرداری و فروش مال غیر کرد و حتا حکم جلب بنده رو گرفت و پلیس چند بار برای جلبم به محل سکونم اومد و بلاخره با گذاشتن وثیقه مشکل جلب حل شد و در نهایت رای به نفع بنده صادر و منع تعقیب شدم اما بخاطر اعتراض و تجدید نظر خواهی قرار اناطه صادر شد اما شاکی در زمان تعیین شده اقدامی نکرد و بعد از پایان زمان اناطه دادخواست حقوقی داد اما قبل از اولین جلسه رسیدگی اونم پس گرفت. اما من بخاطر این شکایت چون در شهری که ایشون بودن و شکایت کردن ساکن نبودم مجبور شدم وکیل بگیرم و چند بار رفت و آمد به اون شهر داشته باشم و علاوه بر هزینه هایی که مجبور و متحمل شدم شرایط روحی خودم و دخترم بهم ریخت و آسایش و آرامشمون رو از دست دادیم و اعتبارمون زیر سوال رفت. آیا من میتونم درخواست اعاده حیثیت کنم و از این آقا بخاطر افترا و تهمتی که به من زده شکایت کنم یا چون شخص برای اثبات ادعاش ادامه نداده چون ظاهرا از اثبات ادعاش از طریق دادگاه حقوقی ناامید و منصرف شد نمیتونم؟ و آیا میتونم طلب خسارت کنم برای هزینه های که به من تحمیل کرده مثل وکیل گرفتن و رفت و آمدهایی که داشتم و اگر میتونم برای اثبات هزینه هام چه چیزایی رو باید ارایه و ضمیمه کنم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید

مشاوره حقوقی افترا
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
برای اعاده حیثیت میتوانید اقدام نمایید اما متاسفانه نتیجه ای خاص به دست نخواهید اورد مگر اتلاف وقت و صرف هزینه .
لذا برای مطالبه هزینه هایی مانند هزینه های دادرسی و حق الوکاله و سایر، که متقبل شده اید را میتوانید اقدام حقوقی نمایید .

سلام . در صورت اثبات سوءنیت ایشان میتوانید شکایت افترا مطرح کنید و درخصوص هزینه ها نیز میتوانید دادخواست بدهید و از ایشان مطالبه کنید

امکان شکایت کیفری تحت عنوان افترا در این حالت وجود ندارد

با سلام..
در خصوص طرح شکایت از باب افترا و نشر اکاذیب (اعاده حیثیت) جواب منفی می باشد.. ولی در مورد مطالبه خسارات وارده، جنابعالی می توانید با طرح دادخواست مطالبه خسارات وارده از باب تسبیب بطرفیت نامبرده، خسارات وارده از هر حیث، منجمله هزینه های دادرسی و وکیل و هزینه های ایاب و ذهاب و ... را مطالبه نمائید..
موفق باشید..

با سلام در رویه جاری محاکم امکان شکایت کیفری تحت عنوان افترا در این حالت وجود ندارد.اما هزینه هایی را که انجام دادید را از باب تسبیب می توانید وصول کنید.