آیا با اثبات حقیقت، چک بنده مسترد خواهد شد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۵۰ #21632736

۷۰ میلیون پول از کسی گرفته ام و قرار شد ماهیانه دومیلیون و سیصد هزار تومان پرداخت کنم، حدود ۳۱ ماه مداوم پرداخت کردم که تا امروز حدودا ۶۵ میلیون پرداخت کرده ام، در قبال پول دریافتی ۷۰ میلیون چک داده ام، حدود ۵ ماه است که توان پرداخت سود ندارم و دارنده چک سه روز قبل دو فقره چک را گواهی عدم پرداخت صادر نمودند و هم زمان درخواست تامین خواسته داده اند.
با اینکه این معامله ربوی بوده است و هنوز اصل پول پرداخت نگردیده است.
آیا می توانم با گفتن حقیقت در دادگاه از مجازات ربا دهنده رها یابم؟
دوما آیا چک بنده مسترد و معاف از پرداخت می شوم و تنها باید ۵ میلیون الباقی را بپردازم؟

مشاوره حقوقی چک
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

معامله ربوی ثابت شود . دارنده چک محق نیست

اسناد تجاری لازم اجرا هستند ودر یک فرض بسیار مشکل اگر دادگاه بپذیرد رابطه ربوی را، شما هم اثبات کنید اضطرار خود در پرداخت اضافه را ، معاف از مجازات هستید

با سلام
با توجه به اینکه ربای قرضی در روابط شما حاکم می باشد لذا با اعلام جرم دوطرف دارای مسولیت کیفری خواهند داشت هرچند وفق تبصر۲ ماده ۵۹۵ قانون مجازات اسلامی که اشاره دارد
هر گاه ثابت شود ربادهنده در مقام پرداخت وجه یا مال اضافی مضطر بوده از مجازات مذکور در این ماده معاف خواهد شد
لذا باید اضطرار خودرا در پرداخت ربا ثابت نمایید تا نسبت به عدم مجازات شماتصمیم گیری شود

سلام
ادعای ربوی بودن چک ها خودتان را هم ممکن است گرفتار کند با توجه به اینکه شما بیشتر بدهی را پرداخت کردید رسیدها را به دادگاه ارائه دهید

معامله ربوی باطل است و به تبع آن چک باید مسترد شود، اما بر فرض آنکه شما ربا را ثابت کنید اقرار به ارتکاب جرم نمودید و این موضوع کمکی به شما جهت رهایی از مجازات نخواهد کرد