آیا در دادگاه برای تمکین من میتونم با ادعای نگرفتن رسومات عروسی و نداشتن مسکن جهت زندگی رد تمکین کنم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۵۶۵ #21596252

با سلام
من و همسرم ۱۶ ماه عقد کردیم و در عقد هم رابطه داشتیم
بعد از متوجه شدن فریب در ازدواج و شکایت من از ایشون با گزشت سه روز رفتن و دادخاستی مبتنی بر تمکین زدن
منزل ایشون بنام من شده الان و بابتش ۱۰۰ سکه از مهریه رو قرار شد ببخشم که متاسفانه تحصیلات دروغیشون رو متوجه شدم:
(گفته بودند میزان تحصیلاتشون کارشناسی که در سند عقد هم ثبت شده در صورتی که در واقعیت سیکل دوره راهنمایی دارند)

و نشد من اون صد سکه رو ببخشم.
برای بخشش هم از چند دفتر خونه سوال کردیم گفتند پدر و مادر عروس میبایست برای شهادت بخشش مهریه در دفتر خانه باشند و چون پدرم بستری بیمارستان روان درمانی صدر بودند( پدر من مجروح اعصاب و روان جبهه هستند) نشد اون بازه زمانی به دفتر خونه مراجعه کنیم.
چون پدرم نبود نشد مهریه ببخشم که چند رور بعد از گرفتن بنچاق خونه موضوع تحصیلاتشون مشخص شد به همبن دلیل منزلشون الان به نام منه.

و در واقع در اون منزل مادرشون ساکن هستند همین الان یعنی ۱۶ ماه عقدیم دقیقا مادرشون ۱۶ ماهه در همون منزل ساکنند
هنوز رسوم عروسی انجام نشده و هیچ مسکنی فراهم نکردند و در مقابل یک ماهه هیچ نفقه ای را پرداخت نکردن از زمان شکایت من و هنوز تاریخ دادگاه برای تدلیس و فریب در ازدواج من مشخص نشده
وهنوز شکایت و ابلاغیه تمکین به دست من نرسیده فقط یک ابلاغیه که شکایت تمکین دارم از طریق ثنا بررسی کردم
الان سوال من این که ایا در دادگاه برای تمکین من میتونم با ادعای نگرفتن روسومات عروسی و نداشتن مسکن جهت زندگی رد تمکین کنم؟
یا مثلا شکایت فریب در ازدواج من یعنی دادخواست هایی که مبتنی بر فسخ نکاح و تدلیس داشتم کمکی برای رد تمکین داشته باشم

چقد میتونم با این شرایط رد تمکین کنم؟؟؟

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

جایی در قانون ذکر نده است که اگر رسومات جشن عروسی برگزار نشده پس تمکین نباید کردمواردی که فریب در ازدواج محسوب شده و باعث ایجاد حق فسخ می­شود:

اگر هر یک عیوب ذیل حین عقد در مرد بوده و زن از آن بی­خبر بوده است:

۱) جنون (دیوانگی) ۲) خصاء (بیماری جنسی) ۳) عنن به شرط اینکه ولو یکبار عمل زناشویی را انجام نداده باشد. ۴) مقطوع بودن آلت تناسلی به اندازه ­ای که قادر به عمل زناشویی نباشد.

و اگر هر یک از عیوب ذیل حین عقد در زن بوده ولی مرد از آن بی­خبر بوده است:

۱) جنون(دیوانگی) ۲) قرن (بیماری جنسی) ۳) جذام (بیماری پوستی) ۴) برص(بیماری پوستی) ۵) افضاء (بیماری جنسی) ۶) زمین­گیری ۷) نابینائی از هر دو چشم.

هر گاه در یکی از طرفین صفت خاصی شرط شده و بعد از عقد معلوم شود که طرف مذکور آن وصف را نداشته برای طرف مقابل حق فسخ خواهد بود خواه وصف مذکور در عقد به صراحت بیان شده یا عقد متباینا بر آن واقع شده باشد.

شرط کردن صفت به صورت­های زیرمحقق می­شود:

۱) بیان صفت به صراحت در ضمن عقد، ذکر شود. مثلا وکیل زوجه می­گوید: «موکل خود خانم ….. را به عقد ازدواج آقای دکتر…. با مهریه…. درآوردم.»