آیا این هبه به حساب می آید؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۴۶ #21211556

پدرم در شب عروسی سند یک باب منزل را اوردند و هدیه به عروس و داماد کردند اما سند را به نام من نزدند. اکنون همسرم فیلم عروسی را به دادگاه اورده درخواست مهریه کرده و ادعا میکند که من یک باب منزل دارم.
۲- آیا اگر این هبه است، پدرم می تواند رجوع از هبه کند؟
۳- آیا از نظر قانون می تواند این منزل را از من بگیرند؟ یا بر این اساس پرداخت مهریه را سنگین تر کند؟

مشاوره حقوقی قرارداد هبه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اثبات مالکیت شما بر ملک به وسیله فیلم عروسی ممکن نبوده و مطابق ماده ۲۲ قانون ثبت تنها در صورت ثبت نام مالک در دفتر رسمی املاک میتوان مالکیت را اثبات نمود .

سلام بله هبه صورت گرفته و هبه ی به اولاد قابل رجوع نیست، ولی نمیتواند که مهریه را زیادتر بکند و طبق سند ازدواج هرچقدر ک بوده هس و اون ملک میتواند به عنوان مال شما برای پرداخت مهریه توقیف شود

سلام
اگر در زمانی که صیغه عقد نکاح را عاقد خوانده است خانه مذکور را به عنوان یکی از اقلام مهریه نام برده است و عقد نکاح بر روی آن واقع شده باشد خانه جزو مهریه است و متعلق به همسر شماست
و چنانچه پدرتان آن رابه شما هدیه داده باشد هبه محسوب می گردد و با توجه به نسبت شما با پدرتان قابل رجوع نیست شما مالک آن محسوب می شوید
ولی اگر به همسر شما هبه کرده باشد و این خانه موجود و دخل و تصرفی در آن نشده باشد قابل رجوع می باشد در این مورد باید اظهارات طرفین را استماع نمود تا بتوان نظر قطعی داد.