با توجه به عدم بازگشت همسرم و رای دادگاه، آیا به ایشان نفقه تعلق میگیرد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۲۵ #21115936

با سلام
حدودا ۳ سال پیش دادخواست تمکین داده و گواهی نشوز را از واحد اجرای احکام شعبه دریافت نمودم، اکنون همسرم درخواست الزام به تهیه مسکن داده است، درخواست ایشان در دادگاه بدوی رد شد و در دادگاه تجدیدنظر با وجود مسکن و با توجه به صلاح فرزند مشترک و اظهار پشیمانی همسرم، رای به تهیه مسکن جداگانه داده شد، ولی تاکنون همسرم هیچگونه اقدامی در جهت بازگشت انجام نداده است و همچنان در منزل پدرش سکونت دارد.
با توجه به عدم بازگشت همسرم و رای دادگاه، آیا به ایشان نفقه تعلق میگیرد؟
در ضمن هنوز توسط همسرم اجراییه صادر نشده است و بازگشت خود را از طرف دادگاه پیگیری ننموده است.
با تشکر

مشاوره حقوقی نفقه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به عدم بازگشت همسرتان و رای دادگاه، به ایشان نفقه تعلق نمیگیرد

با سلام و احترام
تا زمانی که زوجه اقدام به تمکین نکند ناشزه تلقی شده و مستحق نفقه نخواهد بود

سلام از تاریخی که حکم به تهیه مسکن مستقل صادر و قطعی شده اگر شما اقدام به تهیه مسکن نکرده اید می تواند مطالبه نفقه از شما انجام شود .

سلام و وقت بخیر
مادامی که ایشان تمکین ندارند و در منزل شما نیستند نفقه به ایشان تعلق نمی گیرد.لذا مادامی که رای قطعی شده و ایشان اجرا نمی کنند ناشزه محسوب می شوندلذا مستحق دریافت نفقه نیستند.

خیر ارتباطی با نفقه ندارد زیرا ایشان تمکین نمی نماید، در خصوص حکم دادگاه هم ایراد دارد ناشزه نمی تواند از همسرش تقاضای تهیه مسکن مستقل نماید .