ایا همزمان میتوان با دادخواست تامین دلیل مانع از نقل و انتقال ملک موردنظر را خواستار شد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۲۹۴ #20717340

با سلام میخواستم نظر وکلا محترم در خصوص دعوی اثبات مالکیت و اینکه متشاکی واگذارنامه یا هبه نامه در اختیار داشته باشد،ایا همزمان میتوان با دادخواست تامین دلیل مانع از نقل و انتقال ملک موردنظر توسط وی خواستارشد؟

مشاوره حقوقی اثبات مالکیت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
شما می توانید با پرداخت خسارت احتمالی، تقاضای صدور دستور موقت مبنی بر منع هرگونه نقل و انتقال را نمایید

با سلام شما می توانید ضمن تامین دلیل از ابزارهای قانونی جهت جلوگیری از نقل و انتقال از جمله تامین خواسته یا دستور موقت استفاده نمایید

بله منتها از طریق دستور موقت نه تامین دلیل البته مشروط به اینکه ملک سند داشته باشد

برای جلوگیری از نقل و انتقال ملک باید تقاضای تامین خواسته کنید نه تامین دلیل و امکان طرح همزمان آن (تامین خواسته)در یک دادخواست فراهم است و حتی میتوانید پیش از طرح دادخواست بدوا تقاضای تامین کنید و پس از آن اقدام به طرح دعوی اصلی نمایید

تامین دلیل:
تامین دلیل به معنای در امنیت قرار دادن دلیل است. در مواردی که اشخاص ذیینفع احتمال بدهند که در آینده استفاده از دلایل و مدارک دعوای آنان متعذر یا متعسر خواهد شد، می‌توانند از دادگاه، تامین آنها را درخواست کنند. مقصود از تامین در این موارد فقط ملاحظه و صورت‌برداری از این گونه دلایل است.
تامین خواسته:
نظر به اینکه از زمان طرح دعوی و انجام رسیدگی و صدور حکم و اجرای آن مدت زمان زیادی سپری می گردد و ازدیاد روز افزون پرونده ها و طولانی شدن جریان دادرسی، نیل محکوم له را به محکوم به با تعذر جدی مواجه می نماید و در این فرصت خوانده تلاش می کند تا اموال خود را انتقال و یا به هر طریقی مخفی نموده و اجرای حکم را با مشکل مواجه نماید و محکوم له در زمان اجرای حکم با خوانده بی مال مواجه می گردد ، فلذا قانونگذار به منظور حفظ حقوق مدعی و جلوگیری از این امر تاسیسی را در قانون آئین دادرسی مدنی پیش بینی نموده است تا خواهان قبل از صدور حکم ، به منظور اینکه زمینه اجرای حکم قطعی به جهت عدم شناسایی مال از محکوم علیه متعذر نگردد، بتواند مال معین مورد طلب و یا معادل آن را از اموال خوانده توقیف نماید، تا در صورتیکه حکم دادگاه به نفع وی صادر گردد اجرای حکم با مشکل نداشتن مال از سوی خوانده مواجه نگردد.