آیا چک امانتی را میتوان وصول نمود؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۷۱۹ #20178294

آیا چکی که از طریق کیفری اثبات گردیده امانت بوده و در دست شخص ثالث می باشد و شخص ثالت نیز اقدام حقوقی نموده و دعوی ایشان رد شده، را میتوان از طریق دیوان طرح دعوی نمود؟

مشاوره حقوقی چک
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

موضوع قابل طرح اعاده دادرسی است.

ارتباطی با دیوان ندارد ، بایستی درخواست استرداد چک را مطرح نمایید .

موضوع درصلاحیت دیوان نیست

بسمه تعالی ، دو حالت متصور است .. اول اینکه چک بخاطر انحام تعهدی یا ترک فعلی به دارنده چک تحویل داده شده و بعد از انجام یا عدم انجام برابر قرارداد طرفین ، امانی بودن چک محرز و مطالبه آن به هر صورت خیانت در امانت است . اما اگر بصورت امانت نزد دارنده چک قرار داده شده و در موعد مقرر تعهد یا عدم آم صورت نگرفته ، چک امانی از آن لحظه تبدیل به چک ضمانی شده و دیگر وصف خیانت در امانت بر آن متصور نیست ، و حالت دوم اینکه دارنده چک ، نقدا وجه چک را گرفته باشد که پس از دریافت وجه چک ، چک از زمان پرداخت نقدی ، امانی محسوب میشود ودر صورت اثبات از جانب صاحب حساب ، جرم خیانت درامانت محرز میگردد

سلام
چکی که به عنوان امانت داده می شود بنابر ذات عقد امانت باید به صاحب ان مسترد شود و شخص دارند حق اقدام علیه آن ندارد در صورتی که چک امانتی به هر عنوان در گردش افتاده می توان با اثبات امانتی بودن آن تقاضای استرداد آن را از دادگاه حقوقی درخواست نمود

سلام
موضوعی که شما فرمودید ارتباطی با دیوان ندارد.
اگر شما صادر کننده چک هستید می توانید دادخواست استرداد چک مطرح نمایید.