میخوام برای نفقه اقدام کنم باید از کجا شروع کنم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۵۱۳ #20120287

با سلام.

ایا هزینه ای هم دارد؟

مشاوره حقوقی نفقه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
درصورتی که بخواهید بابت نفقه معوقه خود اقدام کنید، باید راه حقوقی را انتخاب کنید ودردادگاه خانواده دادخواست نفقه بدهید
ولی اگر بخواهید نفقه جاریه را مطالبه کنید، باید شکایت کیفری ترک انفاق نمایید.لازم به ذکراست شکایت کیفری سریعتر به نتیجه میرسدوهزینه کمتری دارد

با سلام و احترام
دادخواست مطالبه نفقه دهید در دادگاه خانواده
و هزینه آن طبق قانون اخذ می گردد

زن (زوجه) از دو طریق حقوقی و کیفری می تواند نفقه خود را مطالبه نماید:

۱. از طریق اقامه دعوی حقوقی در مراجع قضایی :زوجه می تواند با تنظیم دادخواست با موضوعیت مطالبه نفقه با ذکر تاریخ (از چه تاریخی زوج نفقه پرداخت نکرده) و با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا شورای حل اختلاف (شورای حل اختلاف در صورتیکه مقدار نفقه زیر بیست میلیون تومان باشد) و اقدام به ثبت دادخواست نفقه می نماید و پس از ثبت دادخواست و شکایت نفقه، جلسه ای با حضور طرفین تشکیل شده و موضوع به کارشناس رسمی دادگستری ارجاع می شود. بعد از ارائه نظر کارشناس مرجع قضایی طبق نظر کارشناس رای به محکومیت زوج مبنی بر پرداخت نفقه می دهد.

۲- طرح دعوی کیفری نفقه : ترک انفاق (ندادن نفقه) به افراد واجب النفقه ( زوجه، فرزندان و…) به موجب قانون مجازات جرم است و برای آن جرم انگاری شده است و دارای مجازات حبس می باشد و زوجه می تواند با مراجعه به دادسرای محل زندگی مشترک مراجعه نماید و ابتدا شکواییه ای مبنی بر ترک انفاق تنظیم و پس از ابطال تمبر (هزینه تمبر ۱۰ الی ۳۰ هزار تومان است با منضمات) به دایره ارجاع دادسرا و پس از انجام تحقیقات در کلانتری حکم به مجازات زوج داده می شود.

سلام می توانید هم دادخواست حقوقی مطالبه نفقه مطرح نمایید که هزینه ها براساس تقویم میزان نفقه مورد مطالبه تعیین می شود و هم شکایت کیفری مطرح نمایید که هزینه کمتری دارد اگر چه در نهایت باید دادخواست حقوقی ضرر وزیان مطرح نمایید