آیا ایشان میتوانند مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان چک اولی که اصلاح کرده ام را به هر دلیلی درخواست کنند؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱۹۷ #19733339

با سلام و خسته نباشید
حدود ۱ سال قبل از خانمم جدا شدم و طلاقمون به صورت توافقی بود. برای این که ایشون به خانوادشون ثابت کنند که مهریه را کامل گرفته اند تا از بروز یه سری داستان ها برای بعد جلوگیری کنند از بنده ۲ فقره چک به مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان از بنده با امضا پدرم در پشت چک به عنوان ضمانت گرفته اند. که البته پدر بنده قبل از قید مبلغ پشت چک را امضا کرده اند و بنا بر اعتمادی که به همسرم داشته ام چک را به ایشان داده ام و در روی چک نیز قید کرده ام بابت مهریه. مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان نیز در دادنامه طلاق ثبت شده است. مدتی بعد ایشان یک فقره چک را به من تحویل دادند و گفتند مبلغ را از ۴۰۰ میلیون تومان به ۳۰۰ میلیون تومان تغییر دهم و بنده نیز این کار را کرده ام اما متاسفانه ایشان بنا بر اعتمادی که داشته ام هر ۲ فقره چک را اجرا گذاشته اند. بنده توانستم چک اولی را پاس کنم اما برای دومین چک هیچ مالی یا پس اندازی ندارم.
و سوال دوم این که لطفا راهنمایی بفرمایید در مورد چک دوم چیکار باید کرد.
تشکر

مشاوره حقوقی چک
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

وجه چک باید در موعد آن کارسازی شود . چاره ای به غیر از پرداخت وجه چک ندارید .
پس از صدر رای قطعی و صدور اجراییه می توانید دادخواست اعسار و تقسیط مطرح بنمایید.

سلام
با توجه به مواردی که توضیح داده اید امکان اینکه برای چک ها کاری انجام دهید وجود ندارد و وجه آن باید پرداخت شود چنانچه شما محکوم به پرداخت آن شدید و نداشته باشید که بپردازید باید دعوی اعسار از پرداخت محکوم به اقامه کنید تا دادگاه به موضوع رسیدگی و حکم مقتضی صادر نمایند و دعوی‌ اعسار را در صورت می پذیرند که از شما مالی جهت توقیف سراغ نداشته باشند

با سلام
شما صرفا میتوانید دادخواست اعسار در دادگاه تنظیم و با معرفی شهود و بررسی پرونده و با نظر قاضی در صورت اثبات معسر بودن شما، پرداخت مبلغ چک بصورت اقساطی خواهد بود.
و اما در مورد اصلاح چک، اگر چک را اصلاح و پشت چک قید نموده اید که مبلغ ۳۰۰ صحیح میباشد لذا همسر شما نمیتواند ادعایی برای مطالبه ۱۰ تومان داشته باشد.