من متهم شدم؛ چه باید بکنم؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۱۹۷ #19585941

یک پیام از یک گروه واتس اپ دیدم و برای یکی از دوستان ارسال کردم و این پیام به دست مخاطب پتن پیام رسید و ایشون از بنده به جرم نشر اکاذیب شکایت کردند.در صورتی که تولید کننده پیام من نبودم ولی متاسفانه اون گروه پیام را پاک کرد و من نمیتوانم اثبات کنم که پیام از آن گروه بوده خواستم بنده رو راهنمایی کنید در این خصوص که من فقط برای یکی از دوستانم ارسال کردم و هدفی جز اطلاع و جلوگیری از نشر نداشتم

مشاوره حقوقی جرایم اینترنتی
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود اگر سونیتی نداشته اید امکان منع تعقیب میباشد.

با سلام
اثبات جرم در دادگاه منوط به احراز سو نیت می باشد در دادگاه باید به اثبات باشد.

درود بر شما، به هرحال ارسالی بودن پیام مشخص خواهد شد، میتوانید در این خصوص به عدم وجود سوءنیت خود استناد نمایید.

سلام، به موجب لایحه ای عدم اطلاع از کذب بودن اطلاعات و سو نیت خویش را مطرح نمایید.

درود
اگر به شما فوروارد شده باشد مشخص می شود.

سلام وقت بخیر
اگر شخص از شما شاکی نشده است به عدم سونیت خود استناد نمایید.

قانون‌مجازات‌ اسلامی، در ماده۷۴۵ (ماده ۱۶ قانون جرایم‌رایانه‌ای) افشای اسرار خصوصی دیگران را جرم دانسته و مجازات آن را جزای‌‌نقدی و تا دو سال حبس درنظر گرفته است. البته اسرار خصوصی در قانون ایران به صورت مشخص تعریف نشده‌ اما صرفا در ماده ۸ قانون “احترام به آزادیهای مشروع و حفظ حقوق شهروندی” نامه‌ها، عکس‌ها،نوشته‌ها و فیلم‌های خصوصی را از مصادیق بارز آن دانسته‌ است.

این در حالی است که قانون به روشنی عنوان کرده که تمامی متن ها در فضای مجازی اعم از ایمیل، صدای ضبط شده، تلگرام و وایبر و فیس بوک و غیره بعنوان دلیل از فرد شاکی پذیرفته می شود و دادگاه، با مکانیسم مشخصی که توسط کارشناسان حوزه فناوری اجرا خواهد شد، صحت مدارک شما را بررسی کرده و در صورت تائید، ملاک و مبنای صدور حکم قرار خواهد گرفت.