چگونه رهن ملک مسکونی را پس بگیرم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۶۸ #19288489

سلام ملکی را به متراژ ۴۸ متر یکساله رهن کردم ده روز مانده به اتمام قراردادم، بیست روز قبل هم صاحب ملک را اطلاع دادم که تصمیم تمدید قرار داد را ندارم و میخواهم ملک را تخلیه کنم موجر هم به مشاور املاک سپرد، برای ملک مورد نظر مستاجر پیدا کند و بیست روز است که متقاضی جهت بازدید می آید ولی به دلیل کوچکی و گرانی قیمت مورد پسند واقع نشده درحال حاضر ۱۰روز مانده به پایان مهلت قرارداد من احتمال میدهم که با قیمت فعلی مستاجری برای ملک پیدا نشود.
حالا من با دو مشکل مواجه هستم
۱- متاسفانه در قرار داد ذکر شده در صورت عدم تخلیه باید روزی۳۰۰۰۰تومان جریمه پرداخت کنم این درحالی است که موجر در زمان مقرر مبلغ رهن را برنگردانده.
۲- از روزی که من به موجر اطلاع داد که قصد تمدید قرارداد را ندارم، ۳۰روز مهلت داشتم ۲۰روز آن گذشته ولی ملک موردنظر مورد پسند مراجعین واقع نشده ۱۰روز مانده به پایان مهلت قراردادم، موجر گفته پس از اینکه مستاجر جدید ملک را پسند کرد، ۱ هفته مهلت می دهم تا شما خانه جدید پیدا کنید(بماند که یک هفته هم خیلی کمه)
اما با شناختی که من ازصاحب خانه دارم مهلت قرارداد تمام شود او حتی نصف روز هم مهلت نمی دهد.
حال ازشما وکلای محترم تقاضادارم مرا راهنمایی کنید
چاره ی من چیست؟
اگر شکایت کنم به کجا مراجعه و شکایت کنم؟
فرایند شکایت ورسیدگی به آن چه مدت طول می کشد؟
ضمنا"رهن و اجاره من ۲۵میلیون تومان رهن و ۳۰ هزار تومان هم اجاره است.
که در سال جدید خانه را با مبالغ۲۵میلیون رهن و ۳۰۰هزار تومان اجاره به مشاور املاک سپرده.
با تشکر

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام، شما چاره ی جز این ندارید که ملک را تخلیه کنید و از شورای حل اختلاف محل تامین دلیل تخلیه ملک را بگیرید ولی کلید را به مالک تحویل ندهید تا زمانیکه پول رهن شما را پرداخت کند