درخواست اجاره بها و اجرت المثل آن یکسال را از طریق دادگاه حقوقی از اینجانب نموده، چه کنم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۳۴ #19098018

در حدود شش سال پیش در آپارتمانی بدون تنظیم قرارداد و اجاره نامه , در حدود یکسال سکونت داشته ام , هم اکنون و بعد از گذشت پنج سال مالک آپارتمان که (همسرم) میباشد, درخواست اجاره بها و اجرت المثل آن یکسال را از طریق دادگاه حقوقی از اینجانب نموده است,
درخواست راهنمایی داشتم.
با تشکر.

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
چون از نظر قانونی پرداخت نفقه همسر و فرزندان به عهده شوهر میباشد و مسکن نیز جزو نفقه است چنانچه آن آپارتمان متعلق به همسر شما بوده است استحقاق دریافت اجرت المثل آن را دارند
البته به شرط اینکه آن را تبرعا و مجانی برای استفاده در اختیار شما قرار نداده باشند
در موضوع سوال شما چون پنج سال از آن گذشته و در همان زمان ادعایی نکرده اند ممکن است دادگاه بپذیرند که ایشان قصد گرفتن اجرت المثل نداشته‌اند و ملک را مجانا برای استفاده در اختیار شما گذاشته اند

مالک ، می تواند اجرت المثل ایام تصرف را مطالبه کند . فرقی نمی کند که مالک همسر شما باشد و یا شخص دیگری.
البته این اجرت المثل به کارشناسی ارجاع و کارشناس ، اجرت المثل را به قیمت همان سال محاسبه خواهد کرد .
در ضمن با توجه به اینکه اجرت المثل ماهیتا خسارت می باشد ، خسارت تاخیر تادیه نیز به آن تعلق نخواهد گرفت.

با سلام
مستاجر مکلف به تادیه اجرت المثل خواهد گردید، لیکن در صورتی که کارشناس مبلغ اجرت المثل را بیشتر گزارش نماید، به نظر کارشناس اعتراض نموده و تقاضای هیات سه نفره کارشناسان نمائید

بر اساس قانون اجاره سال ۱۳۷۶ کتبی بودن قرارداد الزامی شده است . قراردادهای شفاهی از شمول قانون خارج هستند. بنابراین ایشان مالک هستند و میتوانند اجرت المثل دریافت کنند و تخلیه بخواهند