برقراری مجدد مستمری بازنشستگی

پرسیده شده
۵ پاسخ ۹۹۲ #1846

با سلام؛ فقره ای در مورد یکی از بستگان اینجانب وجود دارد. فرد مورد نظر مدیرکلّ استانی یکی از ادارات دولتی (مخابرات) بوده و پس از پیروزی انقلاب نیز کما فی السابق در سمت خویش ابقاء گردیدند-چرا که فردی مؤمن و صادق بوده و در زمان ریاست خویش نیز در تظاهرات انقلابی دوشادوش حضور داشته اند.

ایشان در سال 1361 بازنشسته می شوند و حقوق بازنشستگی ایشان، که طبیعتاً از محل پرداختی های کسر شده از حقوق ایشان طی سال های اشتغال تأمین گردیده، برقرار می شود. فرد مزبور در سال 1358 مجدداً ازدواج نموده بودند و نهایتاً نیز همسر سابق ایشان برای قطع مقرری و وارد ساختن فشار مالی اقدام به نامه نگاری و افتراء جهت محاکمه ی ایشان می نمایند.

نهایتاً فرد مزبور در سال 1364 به دادگاه اداری احضار می شود. از آن جا که ایشان فردی مذهبی بوده و هیچگونه سوءپیشینه ای که مخالف با قوانین کشوری یا مذهبی بوده باشد در سوابق ایشان دیده نمی شد، دادگاه نمی تواند ایشان را به موردی خاصّ محکوم سازد. تنها فقره ای که دادگاه مزبور بدان متوسّل می شود عبارت است از عضویت ایشان در باشگاه لاینز. بر طبق همین موضوع ایشان، که در آن زمان بازنشسته بوده اند، از خدمت منفصل شده (!) و حقوق بازنشستگی ایشان قطع شده و از داشتن هر گونه شغل رسمی یا اداری تا پایان عمر محروم می شوند!

این اتفاق زمانی روی می دهد که ایشان از روی پاک طینتی پیش از ازدواج مجدد (ناشی از نازا بودن همسر سابق شان) اقدام به بخشیدن تمامی دارایی های منقول و غیرمنقول خویش به همسر سابق نموده و به قول خود «با سجادّه و مهر» زندگی جدیدشان را آغاز می کنند. امّا با قطع شدن مقرری و ممنوعیت کار رسمی برای ایشان زندگی شان به طرز غیرمنتظره ای حادّ گردیده و نهایتاً در اثر بیماری قلبی و عدم توانایی تقبّل هزینه های جراحی، فوت می شوند.

تنها دلیلی که فرد مزبور را، به عنوان یک انسان حقیقتاً مذهبی، به عضویت در باشگاه لاینز در پیش از انقلاب ترغیب نموده بود وجود عنوان «خیریه» در نام و فعالیت های این باشگاه بود. ایشان بسیار فرد خیّری بودند و پیش از انقلاب، به جز شرکت در برخی تظاهرات انقلابی دوشادوش دیگر مردم ایران، هیچ وابستگی یا علاقه ای به هیچ حزب و ارگان سیاسی نداشته و از این رو از ماهیت اصلی باشگاه لاینز مطلع نبوده اند.

در آخرین باری که خانواده ی فرد، که اکنون متوفی می باشد، اقدام به پیگیری پرونده شان در دیوان عدالت اداری نمودند به آن ها پاسخ داده شد که شکستن حکم دادگاه های اداری در اوایل انقلاب در حیطه ی دیوان عالی نبوده و خلاء قانونی در این مورد وجود دارد و نمی دانند که باید به کجا مراجعه شود.

می خواستم بدانم آیا شکستن حکم مزبور و برقراری مجدد مستمری میسّر می باشد؟ مخصوصاً که در قانون عضویت در باشگاه لاینز (آن هم بدون اطلاع دقیق از ارتباط سران آن با فراماسونری) جرم نبوده و تنها عضویت در تشکیلات فراماسونری جرم محسوب می شود (که صد البته ایشان هرگز در هیچ محفل فراماسونری عضو نبوده اند.

بسیاری از مدیران همتراز ایشان وجود دارند که عضو باشگاه لاینز بوده و پس از انقلاب به سادگی بازنشسته شده و حقوق ایشان تا به امروز به راحتی پرداخت می شود.

ضمناً در صورت شکسته شدن حکم، چنان که در وزارت فنّ آوری و اطلاعات به خانواده ی ایشان اطلاع دادند، تمام حقوق های پرداخت نشده در طی 30 سال گذشته نیز عودت داده خواهد شد. بنده می خواستم بدانم که در صورت عودت، مبالغ مزبور به روز محاسبه شده یا عیناً همان مقدار پرداخت می گردد (برای مثال اگر حقوق ایشان در سال 64 بالغ بر 6 هزار تومان بوده، آن را با میزان مشابه امروز معادل سازی می نمایند یا همان 6 هزار تومان پرداخت خواهد شد؟!).

با سپاس.

مشاوره حقوقی دیوان عدالت اداری
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود اظهارنظر دقیق مستلزم بررسی جمیع مستندات است

موضوع نیاز به بررسی بیشتری دارد

برای بررسی بهترموضوع ومشاوره بهتردراین موردتوصیه میشودمشاوره داشته باشیدتامتخصصین بهتربتوانندپاسخگوباشند

بهتر است از طریق تماس تلفنی از وکلای داد گستری سایت بنیاد وکلا مشورت تلفنی بگیرید

با سلام

در این مورد باید با یک وکیل متخصص مشاوره نمایید برای این امر می توانید با شماره تلفن های موسسه تماس حاصل فرمایید.

موفق باشید