آیا وکالت نامه بلاعزل فرد (۴) اعتبار دارد و آیا وی می تواند در دادگاه ادعای مالکیت این زمین و ابطال سند طرف دعوا را بکند؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱,۲۳۶ #18364845

با سلام
فرد (۱) زمینی را که سند رسمی نداشته به صورت وکالت بلاعزل فروش و انتقال سند در دفترخونه اسناد رسمی به فرد (۲) فروخته است. فرد (۲) نیز به همین صورت به فرد (۳) و فرد (۳) نیز به همین صورت به فرد (۴). حال فرد (۴) در خصوص مالکیت آن زمین با فرد دیگری که ادعای سند رسمی ثبتی برای آن زمین دارد (واقعا هم دارد) اختلاف داشته و از دادگاه شکایت کرده است.

با توجه به اینکه هم اینک فرد (۱) و فرد (۲) هر دو فوت کرده اند، آیا وکالت نامه بلاعزل فرد (۴) اعتبار دارد و آیا وی می تواند در دادگاه ادعای مالکیت این زمین و ابطال سند طرف دعوا را بکند؟

مشاوره حقوقی اسناد وکالت
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر با فوت موکلین ۱و۲ وکالتنامه ها از درجه اعتبار ساقط است و صاحب سند محق می باشد و وکیل ۴ نمی تواند علیه مالک سند ادعایی داشته باشد

سلام در تعارض اسناد موجود اولویت با فردی است که دارای سند رسمی است

درتعارض بین سندرسمی و وکالت بلاعزل ، بابت مالکیت ، ملاک سندرسمی است

سلام و عرض ادب
وکالت ها با فوت هر یک از طرفین باطل میشوند
اما چنانچه اقای ۱ و ۲ مبایعه نامه داشته باشند و شخص ۱ مستندات مالکیت داشته باشد و تاریخ ان مبایعه نامه و مستندات مالکیت قبل از زمان صدور شخص ۴ باشد میتوانند سند شخص ۴ را باطل کنند

سلام
با فوت موکلین وکالتنامه ها منفسخ می شوند و فرد ۴ در برابر کسی که سند مالکیت رسمی دارد نمی تواند ادعایی داشته باشد ولی بابت هزینه ها می تواند به فرد ۳ مراجعه کند.