آیا با شواهد و مستنداتی نظیر پیامک میشود مهریه داده شده را اثبات کرد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۱۸۱ #18010868

سلام و وقت بخیر
من پنج سال است که ازدواج کردم و یک فرزند دختر دارم هنگام عقد من و همسرم شرط کرده بودیم که ۶۲ عدد سکه مهر قرار بدهیم اما خانواده همسرم اصرار بر ۳۱۴ سکه داشتند که همسرم به من قول داد که مقدار اضافی را بعد از عقد به من میبخشد و من طبق این شرط با او ازدواج کردم.
بعد از عقد نامه ای از دفتر عقد و ازدواج دال بر بخشش گرفت و به دلیل علاقه وافر و اعتماد کامل دیگر به دفتر اسناد رسمی برای اثبات این قضیه نرفتیم؛ و الان شواهد و مستنداتی نظیر متن پیام و نامه دست نویس برای این مقدار به ظاهر بخشیده شده در دست دارم و میتوانم به دادگاه ارائه دهم.
و من در آن زمان به همان مقدار ۶۲ عدد سکه برایش زمینی با ارزش بالاتر خریداری کردم به نام خودش و هم خودش هم خانوادش اذعان دارند که این زمین را به عنوان مهریه برایش خریدم.اگر ایشان زمانی مهریه را به اجرا بگذارد؛ آیا میتوانم با این شواهد این قضیه را اثبات کنم؟

مشاوره حقوقی مهریه
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و وقت بخیر
هرگونه دست نوشته و پیامکی مبنی بر بخشش مهریه فاقد وجاهت قانونی است.
بهتر است برای مشخص شدن اینکه زمین خریداری شده دال بر پرداخت مهریه از سوی زوج به زوجه باشد در سند جداگانه ای با اشاره به این موضوع(پرداخت مهریه)در دفاتر اسناد رسمی به ثبت برسد.

درود
ملکی که خریداری شده باید ذکر شده باشد که برای مهریه ایشان بوده در غیر اینصورت به عنوان مهریه محاسبه نمی شود.

دست نویس بخشش مهریه قابل قبول نیست و صرفا به صورت سند رسمی که در دفتر اسناد رسمی تنظیم شده باشد مورد پذیرش قرار خواهد گرفت

با سلام، پاسخ شما منفی است، زیرا بذل مهریه تنها بایستی از طریق دفاتر اسناد رسمی ثبت شود تا محل اعتبار قرار گیرد.

چنانچه در مبایعه نامه توضیح دادن شما بابت مهریه پرداخت کردید ویا در دست نویس با حضور شهود اقرار بر دریافت مهریه از طریق خرید زمین کردند می توانی بوسیله وکیل خود اثبات کنی اما فقط ۶۲ سکه از کل مهریه را کسر وبقیشو میتونه مطالبه کنه و در اصل دردی را دعوا نمیکنه بهتربامهربونی باهم برین محضر ومهریه را بذل کنه وگرنه قانونا کاری نمیشه کرد

با درود
تمام احتمالات مطرح در سوال محتمل است، لکن، هر مدعی می بایست ادعای خویش را بتواند اثبات نماید.

خیر بخشش مهریه صرفا در دفتر اسناد رسمی باید ثبت شده باشد