نحوه محاسبه تقسیم ارث چطور است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۳۱ #17624925

با سلام، لطفا با توجه به اعلام مقادیر و شرایط هر یک از ورثه، امکانش هست سهم هر کس رو محاسبه بفرمایید.
متوفی یک همسر، یک دختر و یک پسر دارد.
متوفی یک دستگاه آپارتمان به ارزش ۱.۶۶۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان و یک دستگاه خودرو به ارزش ۱۳۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان دارد.
متوفی ۲۵۵.۰۰۰.۰۰۰ بدهی مهریه به همسرش دارد. (در واقع همسر درخواست پرداخت مهریه را دارد)
فرزند پسر در خانه مرحوم ساکن بوده و قصد خرید خانه و تسویه حساب با وراث را دارد.
با توجه به ارزش دارایی ها و بدهی همسر ازبابت مهریه، و سهم هر ورثه، فرزند پسر به هریک از ورثه یعنی همسر و دختر مرحوم چقدر باید بپردازد؟

مشاوره حقوقی ارث
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
۴۴۶۸۷۵۰۰۰ سهم زوجه
۴۴۷۷۰۰۸۳۳ سهم دختر
۸۹۵۴۱۶۶۶۶ سهم پسر

سلام
مجموع ارزش خانه و ماشین می‌شود ۱۸۰۰ که پس از کسر مهریه زوجه ۲۲۵ میلیون باقیمانده عبارت است از
۱۵۴۰
یعنی یک میلیارد و پانصد و چهل میلیون تومان باقیمانده کل ماترک پس از کسر مهریه
در نتیجه
سهم زوجه ۱۹۲۵۰۰۰۰۰ تومان
سهم پسر ۸۹۸۳۳۳۰۰۰ تومان
سهم دختر۴۴۹۱۶۶۰۰۰ تومان

با درود و وقت بخیر .
کاربر گرامی وبسایت ، با توجه به فرض سوال و گفته شما ، ( محاسبه ارث برابر است با : )
سهم به ازای هر همسر برابر است با ::
درصد : ۱۲.۵

کسری :۱ / ۸
سهم به ازای هر پسر برابر است با ::
درصد : ۵۸.۳

کسری :۷ /۱۲
سهم به ازای هر دختر برابر است با ::
درصد : ۲۹.۲

کسری :۷ /۲۴
من الله توفیق .

سهم همسر= ۲۲۵۰۰۰۰۰۰ تومان+ ۱۹۳۱۲۵۰۰۰ تومان(ثمنیه)= ۴۴۸۱۲۵۰۰۰ تومان
سهم پسر = ۹۰۱۲۵۰۰۰۰ تومان
سهم دختر = ۴۵۰۶۲۵۰۰۰ تومان
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
جمع کا ماترک = ۱۸۰۰۰۰۰۰۰۰ تومان

سلام.
با فرض صحت اظهارات شما و وراث حین الفوت:
۴۴۶۸۷۵۰۰۰ مجموعا سهم زوجه است.
۴۴۷۷۰۰۸۳۳ سهم دختر.
۸۹۵۴۱۶۶۶۶ سهم پسر.