آیا در دوران نامزدی زن می‌تواند محکوم به عدم تمکین شود و ازدواج مجدد برای زوج در نظر گرفته شود؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۲۹۶ #17560298

سلام من دو سال و دو ماهه که نامزدم و در این مدت رابطه ی کامل با نامزدم داشتم و ایشون شهرستان آذربایجان شرقی زندگی می‌کنند و ما استان البرز بخاطر دست بزن داشتن ایشون که شب دیروقت تو خیابون دست رو من بلند کردن و حتی در منزلشون پیش خانوادشون من به خانوادم اطلاع دادم و اومدن منو بردن چون ما خودمون شهرستان فامیل داریم و مهمون بودیم اونجا اومدن بردن منو و از این موضوع دوماهه که میگذره و خانواده ی ایشون و خودش خبری ازش نیست فقط وقتی شهرستان مهمون بودیم دوبار نامزدم اومد دنبالم یک بار خواهرش اینا اومدن و خانوادم اجازه ندادن که من برم اگر از ایشون شکایت کنم میتونه برای عدم تمکین از من شکایت کنه و چطوری میتونه اثبات کنه؟ من الان خونه ی پدرم هستم آیا میتونه منو محکوم کنه و حکم ازدواج مجدد بگیره و منو طلاق نده؟

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
تازمانی که زندگی مشترک در قالب عقد ازدواج رسمی آغاز نشده باشد الزام به تمکین امکان پذیر نیست.

باسلام
دادخواست تمکین منوط به برگزاری مراسم عروسی و‌تهیه منزل مستقل به همراه وسایل زندگی می باشد در صورت عدم تهیه موارد فوق دادخواست تمکین ایشان رد میشود

با درود اگر زوجه دوشیزه نباشد تمکین نکند ناشزه محسوب و مستحق نفقه نمیباشد و زوج می‌تواند از طریق دادگاه تقاضای تجویز ازدواج مجدد را بنماید

سلام.نامزدی و وعده ازدواج ایجاد علقه زوجیت نمی کند.اما اگر سند نکاحیه در بین باشد و تمتع جنسی کامل صورت گرفته باشد مکلف به تمکین هستید مگر اینکه ثابت کنید چنانچه زندگی مشترک باشد امنیت جانی وحیثیتی و....ندارید

در صورت عدم تمکین زوج می تواند وفق ماده ۱۶ قانون حمایت خانواده مصوب ۵۳ دادخواست تجویز ازدواج مجدد تقدیم کند

با سلام
اگر شما ازاله بکارت نمیشدید میتوانستید از حق حبس استفاده نمایید اما حال با این شرایط ( عدم باکره گی ) در صورت دادخواست تمکین از سوی زوج بایستی تمکین نمایید .
البته شما نیز میتوانید از زوج تقاضای مسکن مناسب و مستقل و نیز ( اگر مدارکی برای ضرب و شتم دارید ) میتوانید درخواست تعهد برای امنیت جانی از ایشان مطالبه نمایید .

در صورتیکه ازاله بکارت صورت گرفته باشد مکلف به تمکین بوده و در صورت استنکاف ناشزه محسوب خواهید شد که در این صورت امکان اخذ مجوز ازدواج مجدد برای همسرتان وجود خواهد داشت .