شکایت از قاضی چگونه است؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳۴۵ #17286876

باسلام
سال ۹۶ پرونده ای بابت نفقه داشتم که رای به نفع من صادر شد ولی محکوم علیه اعتراض زد رفت دادگاه خانواده پروندمم درمورد طلاق همین شعبه ای بود که پرونده نفقم رفت درمورد طلاق خیلی طول میداد روند رسیدگی و باهاش یکم بحث کردم و پرونده طلاق مختومه شد از لجش پرونده نفقم و که تجدید نظر بود از شورا ۲ سال طول کشید رای صادر کنه چون جلسه برگزار شد در تجدید نظر خواهی و ۲ سال زمان برد رای صادر کنه مگه نباید بعد اخرین جلسه ظرف ۷روز رای صادر کنه چرا ۲سال؟؟ اسفند ۹۸، یعنی ماه پیش رای صادر کرد و البته به نفع من دادگاه قضات میتونم شکایت کنم؟؟

مشاوره حقوقی دادسرا
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
نیاز به مراجعه حضوری ندارد ولی فقط با فریضه نمیتوان شکایت کرد
از طریق دفاتر قضایی میتوانید در خصوص شکایت انتظامی علیه قاضی اقدام فرمایید

سلام رسیدگی در دادگاه عالی انتظامی قضات صورت خواهد گرفت ولی امکان نتیجه گرفتن تاحدی محال هست و بیش از یکسال طول خواهد کشید.

رسیدگی دادگاه انتظامی قضات نیز در شرایط عادی بیشتر از دو سال طول می کشد و نتیجه دلخواه شما حاصل نمی شود

با سلام
در خصوص تخلفات قاضی دادسرای کارکنان دولت
درخصوص جرایم دادسرای کارکنان دولت
صلاحیت رسیدگی دارند لیکن شکوائیه در مراجع فوق نیازمند تبحر خاصی میباشد که میبایست به متخصص مراجعه نمائید

ماده ۱۴ـ
مرتکبان هر یک از تخلفات ذیل با توجه به اهمیت و شرایط ارتکاب، به یکی از مجازاتهای انتظامی‌درجه یک تا چهار محکوم می‌شوند:
۱ـ درج نکردن مشخصات خود یا امضاء نکردن زیر صورتجلسات، اوراق تحقیق و تصمیمات یا ناخوانا نوشتن یا به کار بردن کلمه یا عبارت سبک و ناپسند
۲ـ عدم اعلام ختم دادرسی در دادگاه و ختم تحقیقات در دادسرا یا تاخیر غیرموجه کمتر از یک ماه در صدور رای و اجرای آن
۳ـ عدم حضور عضو دادگاه در جلسه رسیدگی بدون عذر موجه یا شرکت نکردن وی در مشاوره و صدور رای و امضاء آن یا عدم تشکیل جلسه رسیدگی در روز مقرر بدون عذر موجه
۴ـ عدم نظارت منتهی به بی‌نظمی‌متصدیان امور شعب مراجع قضائی بر عملکرد اداری شعب
۵ ـ عدم اعمال نظارت مراجع عالی قضائی نسبت به مراجع تالی و دادستان نسبت به دادیار و بازپرس از حیث دادن تعلیمات و تذکرات لازم و اعلام تخلفات، مطابق قوانین مربوط
۶ ـ بی‌نظمی در ورود به محل کار و خروج از آن یا عدم حضور در نوبت کشیک، جلسات هیاتها و کمیسیونهایی که قاضی موظف به شرکت در آنها است، بدون عذر موجه و بیش از سه مورد در ماه یا سه نوبت متوالی
۷ـ غیبت غیرموجه و حداکثر به مدت یک تا پنج روز متوالی یا متناوب در یک‌دوره سه ماهه
۸ ـ اهمال در انجام وظایف محوله
۹ـ اعلام نظر ماهوی قاضی پیش از صدور رای

قانون نظارت بر رفتار قضات را بدوا مطالعه بفرمایید.
از طریق دفتر خدمات قضایی می توانید در خصوص شکایت انتظامی اقدام نمایید و نیازی به مراجعه حضوری نمی باشد .

میتونم شکایت کنم؟؟
هرگونه اظهارنظر پرونده شما، نیازمند اطلاع دقیق است
لازم به ذکر است که نمی‌توان صرفا بر مبنابی شبهه نقض قانون یا برداشت شخصی از پرونده و محتویات آن، از قضات شکایت کرد،
مشخص کردن موارد مورد شکایت و مستند قانونی هر یک از آن‌ها
چنانچه شکایت مطروحه حاوی هریک از شرایط نباشد، به آن ترتیب اثر داده نشده و بایگانی می شود.
بنابراین پیشنهاد می شود که حتما‌ «شرایط شکلی شکایت انتظامی از قضات در دادسرای انتظامی قضات و آثار سلبی آن» و نیز قانون نظارت بر رفتار قضات و آیین نامه اجرایی آن را مطالعه نمایید.